2
EXE RANK
By Lim[10]
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 May 2009
- Mesajlar
- 2,144
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31

MALZEMELER
HAMUR
1 paket Yuva Yaş Maya (42 g) veya 1 paket Yuva Instant Kuru Maya (11 g)
4.5 su bardağı un (500 g)
2.5 çay bardağı süt (250 g)
1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
2 yemek kaşığı şeker (40 g)
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı tereyağı (80 g)
GARNİTÜR
1 su bardağı beyaz peynir (250 g)
Yarım demet maydanoz
SÜSLEME
Birlikte çırpılmış 1 tam yumurta ve 1 yumurta sarısı
HAMURUN HAZIRLANIŞI
Un, maya, şeker, tuz, süt ve yumurtayı yoğurun. Tereyağını küçük parçalara kesip, hamura ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 20 dk bekletin. Hamurunuzdan 70 gram'lık parçalar kesin ve top haline gelecek şekilde yuvarlayın, merdane ile açın.
GARNİTÜRÜN HAZIRLANIŞI
Ayrı bir kapta poğaçanın iç malzemesi olan beyaz peynir ve kıyılmış maydanozları karıştırın. Garnitürü hamurların ortasına yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bastırarak yapıştırın. Daha sonra oda sıcaklığında 40 dk bekletin. Poğaçanın üzerine çırpılmış yumurtayı sürün ve 200° C fırında 20 dk pişirin.