Poğaça

2
EXE RANK

By Lim[10]

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 May 2009
Mesajlar
2,144
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
By Lim[10]
pogaca.jpg


MALZEMELER

HAMUR
1 paket Yuva Yaş Maya (42 g) veya 1 paket Yuva Instant Kuru Maya (11 g)
4.5 su bardağı un (500 g)
2.5 çay bardağı süt (250 g)

1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
2 yemek kaşığı şeker (40 g)

1 adet yumurta

4 yemek kaşığı tereyağı (80 g)


GARNİTÜR
1 su bardağı beyaz peynir (250 g)

Yarım demet maydanoz


SÜSLEME
Birlikte çırpılmış 1 tam yumurta ve 1 yumurta sarısı


HAMURUN HAZIRLANIŞI
Un, maya, şeker, tuz, süt ve yumurtayı yoğurun. Tereyağını küçük parçalara kesip, hamura ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 20 dk bekletin. Hamurunuzdan 70 gram'lık parçalar kesin ve top haline gelecek şekilde yuvarlayın, merdane ile açın.

GARNİTÜRÜN HAZIRLANIŞI
Ayrı bir kapta poğaçanın iç malzemesi olan beyaz peynir ve kıyılmış maydanozları karıştırın. Garnitürü hamurların ortasına yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bastırarak yapıştırın. Daha sonra oda sıcaklığında 40 dk bekletin. Poğaçanın üzerine çırpılmış yumurtayı sürün ve 200° C fırında 20 dk pişirin.
 
Geri
Üst