Köri Sosu

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
kori_sos_tarifi.jpg



MALZEMELER
7 adet tavuk kanadi yada 4 parça 1 parmak uzunlugunda dana kemigi
1 çorba kasigi margarin
1 küçük ince dogranmis sogan
¼ beyaz elma
1/6 küçük kereviz
1 ½ kahve fincani un
½ tatli kasigi köri
1 çorba kasigi ketçap
2 kahve fincani beyaz sarap
4 su bardagi su
½ su bardagi süt
¼ tatli kasigi tuz
HAZIRLANIŞI
Yagi küçük bir tencereye koyun kizdirin. Kemikleri ekleyin ve kemikler sari bir renk alana kadar kavurun. Kerevizi sogani köriyi elmayi ketçapi ekleyin iki dakika kavurun. Beyaz sarap ve tuzu ilave edin. Sonra suyunu ekleyin agir agir kaynatarak ilk su seviyesine isaret koyun. Suyunu çektikçe ayni miktarda su ekleyerek 90 dakika kadar pisirin. Üzerinde olusan yag ve köpükleri siyirip atin. Sütü ve unu iyice karistirip kaynamakta olan sosa yedirin. Zaman zaman karistirarak agir ateste onbes dakika daha kaynattiktan sonra süzün
 
Geri
Üst