Ballı Mahlepli Sarma

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı bal
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 su bardağı fındık
- 1 çay bardağı ceviz
- Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı
- Pudra şekeri

Süre:35 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Ceviz ve fındığı parçalayıcıdan geçirin. 1. yufkayı tezgahınıza serin ve üzerine tahin dökün. Onun üzerine bal, fındık, ceviz karışımını ve en son olarak mahlep serpiştirin.

Bu işlemi yufkalarınız bitene kadar tekrarlayın. Yufkaların her iki ucundan da rulo yapın ve istediğiniz şekli verin. Fırın tepsisine yağlayın ballı mahlepli rulonuzu tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılımş 180 0C fırında pişirin.

Rulonuzu 2 parmak eninde kesin ve üzerine pudra şekeri serpiştirin.
 
Geri
Üst