Yufka Basketi İçersinde Brokolili Kuzu Kavurma

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1 adet yufka
- 250 gr. brokoli
- 250 gr. kuzu kuşbaşı
- 1 adet haşlanmış havuç
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı sebzeli domates çeşni
- Bir tutam maydanoz
- 40 gr. badem içi
- 1 lt. kızartma için ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 su bardağı su

Süre:25 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Yufka bir tatlı tabağı boyutunda yuvarlak kesilir ve derin kızgın yağda iki kepçe yardımı ile yuvarlak sepet şeklinde kızartılır.

Soğan küp şeklinde doğrandıktan sonra margarinle bir tavada kavrulmaya başlanır. İçerisine sırasıyla kuşbaşı kuzu eti, küp doğranmış havuç, brokoli, badem, domatesli çeşni, maydanoz ve su ilave edilerek pişirilir.

Yufka basketlerinin içerisinde servis edilir.
 
Geri
Üst