Beşamel Soslu Börek Tarifi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0
EXE RANK

bll

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
5 Şub 2010
Mesajlar
483
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
bll
Malzemeler - 3 adet yufka,
- 1 adet tavuk göğsü,
- 1 adet yumurta.
Beşamel sos için:
- 1 su bardağı tavuk suyu,
- 1 su bardağı süt,
- 1 adet yumurta,
- 2 yemek kaşığı un,
- 3 yemek kaşığı tereyağ,
- 1 tatlı kaşığı tuzot,
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
- 1 kase galeta tozu.

Hazırlanışı Tavuğu haşlayıp küçük parçalar halinde didikleyin. Sos için tereyağ ve unu hafif pembe kavurun. Süt ve tavuk suyunu ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ateşten alıp ılınınca yumurtayı kırıp iyice karıştırın. Tavuk etleri, pul biberi ve tuzotu ekleyin. Yufkaları 4 parçaya bölerek üzerine beşamel soslu tavuktan sürün. Galeta tozuna bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
 
Geri
Üst