Tokat Tarhanası.

1
EXE RANK

Musterbild

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Haz 2010
Mesajlar
1,545
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Musterbild
Malzemeler

1 kilo yoğurt
1 su bardağı yarma buğday
Yarım su bardağından biraz fazla un
Tuz
Hazırlanışı

Yoğurt, yarma buğday, un ve tuz bir tencereye alınır ve yarmalar pişinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Pişen tarhana servis tabağına alınır ve üzerine tereyağı eritilerek dökülür. Servise hazırdır.
Not: Kışlık olarak hazırlamak için ise 1 su bardağı un eklenir ve yine aynı şekilde pişirilir. Daha koyu kıvamlı bir karışım haline gelir, ayrı yerde güneş altına bez serilir ve hazırlanan karışımdan limon büyüklüğünde parça alınıp elde sıkılarak şekil verilir ve serilen bezin üzerine yayılır. Güneşte birkaç gün iyice kurutulur ve kışın yemeye hazır edilir.
 
Geri
Üst