Ayçiçek Yağlı Bakla.

1
EXE RANK

Musterbild

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Haz 2010
Mesajlar
1,545
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Musterbild
Ayçiçek Yağlı Bakla tarifi

için Malzemeler :

  • 1 kilo Bakla
  • 1adet Soğan
  • 1 demet Dere otu
  • 1 çorba kaşığı Un
  • 1 limon Limon
  • 1 çorba kaşığı Toz şeker
  • yarım su bardağı Ayçiçek yağı
  • Tuz
Ayçiçek Yağlı Bakla

yemeğinin hazırlanışı:

</STRONG>Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla oğuşturarak kevgirde bırakın. Çentilmiş soğanı ayçiçek yağında hafifçe öldürün. Bir kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın, baklaların üstünden bir su geçirip, fazla limonu akıttıktan sonra tencereye ilave edin. Bir bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin. Tuzunu ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte, kapağı bir daha açmadan pişirin. Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce kıyılmış dereotunu serpin.
 
Geri
Üst