4
EXE RANK
-zhArk;^TurkishPower*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 7 Mar 2012
- Mesajlar
- 4,203
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 30

Kutsallığın Başkenti'nin hikayesi şöyle anlatılıyor: Kudüsü fotoğraflamak; insanın yaratıcısıyla kurduğu ilişkilerin tarihini fotoğraflamaktır.
Kerim Balcı ve Aykut İnce'nin hazırladığı 'Kudüs: Kutsallığın Başkenti' adlı kitap, Timaş Yayınları'ndan piyasaya çıktı. Tarihi ve önemli yapılar, Mescid-i Aksa’nın detaylı krokisi, Kudüs'ün her yerinden çekilmiş 100’ü aşkın fotoğraf ile kalbiniz Kudüs’te kalacak...
Bazen bir kareye Kudüs’te yaşamış bütün peygamberler, mezarları, sunakları, mabetleri sığar; bazen fotoğrafçı “Yahudiler Ağlama Duvarı’nda niye ağlıyor?” sorusunun karşısında aciz kalır.
Bazen bir kare fotoğrafta 32 defa yıkılmış şehrin basamak basamak tarihi serilir gözler önüne; ama “Şehri bu kadar değerli kılan neydi?” sorusunun karşısında fotoğraf susar.
İşte o zaman sözün sırası gelir...Söz ile göz birlikte hakikatin sırrına ererler.Söz, Süleyman Tapınağı, Beytülmakdis ve Mescid-i Aksa arasındaki tarihi serüveni hikaye eder; göz Aksa Camii’nin ve Kubbetüssahra’nın revaklarında, çinilerinde, kitabelerinde bir yâd-ı cemil arar.
Söz, İsa Peygamber’i öldürmek isteyenleri anlatır; göz İsevi inançlar üzerine inşa edilmiş kiliselerde dolaşır.. Söz, Miraç’ın şahitlerini anar; göz Muhammedî temasların izini arar.
Söz, Türklerin Anadolu’dan önce Kudüs’e girdiklerini ve Filistin’deki ilk bağımsız Türk devletinin 28 yıl yaşadığını anlatır; göz Filistin Selçuklu Devleti’nin yadigârlarında dolaşır...
Söz, bakan gözlere söz verir: Kudüs’te kalacak kalbiniz…
Haberin Galerisi
