3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31

- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 3 yumurta
- 250 gr şeker
- 250 gr un
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket muzlu puding
- Muz
- 1 paket tart jöle (Dr Oetker 13 gr oluyor)

Çok beğenilen en favori pastalarımdan bir tanesi, üzerine vanilyalı puding kullanarak muzdan başka meyveler ile de servis yapabilirsiniz mesela her bir karede nar taneleri veya mandalina, elma dilimleri…vs. Mükemmel bir görüntüsü oluyor.
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar iyice çırpılır. Üzerine yumuşak margarin eklenir. Margarin tamamen dağılana kadar çırpılır. Sonra un eklenerek çırpılır. En son olarak kabartma tozu eklenir. Bir kere karıştırılır bırakılır. Hafif yağlanmış tepsiye dökülür. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Kek pişerken pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayınız. Yalnız dikkat, üzerinde yanlış hatırlamıyorsam 3,5 çay bardağı süt yazıyor. Ancak biz koyu kıvamda hazırlamak için yazan süt miktarını kullanacağız. Yani puding koyu olacak, yoksa servis esnasında pastanın üzerinden akar gider, çok dikkat edin. Fırından çıkan kek soğuduktan sonra, üzerine pişirip soğuttuğumuz pudingi sürüyoruz. Muzları dilimleyip yerleştiriyoruz. Ben kare kare kesip servis ettiğim için her kareye bir muz gelecek şekilde yerleştirdim. Muzlar kararmadan hemen tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz. Ve her muz diliminin üzerinden kaşık yardımıyla döküyoruz. Bu esnada da hızlı olmak gerekiyor, çünkü jöle soğudukça donuyor.
Daha sonra buzdolabında en az 3-4 saat bekletilir. Ve soğuk olarak servis yapılır.
..::Afiyet Olsun::..