Ispanaklı Peynirli Börek

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o2533]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • 5 adet yufka
iç harcı için;
  • 2 bağ ıspanak
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı peynir
  • bir tutam kırmızı pul biber
  • bir tutam karabiber
sosu için;
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı soda
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Soğanlarımızı ufak ufak doğradıktan sonra tavamızda sararıncaya kadar pişiriyoruz,daha sonra ince ince kıydığımız ıspanaklarımızı soğanların üzerine ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz,
Bir taraftan yufkaların aralarına ve en üstüne süreceğimiz karışım için derin bir kapta sos için yazdığım malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz,
Pişen ıspanaklı harcımızı başka bir kaba alıp içerisine peynirimizi kırmızı pul biberimizi karabiberimizi ekliyoruz,
Fırın tepsimizin en altını çok az yağladıktan sonra 1 yufkamızı güzelce yerleştiriyoruz,
Yerleştirdiğimiz yufkanın üstüne hazırladığımız sostan kaşık yardımı ile yayıyoruz, özellikle kenarlara sürün ki yumuşak olsun, bu şekilde 3 yufka üst üste koyduktan sonra 3. yufkanın üstüne hazırladığımız harcımızı ekliyoruz,kalan 2 adet yufkamızı da yine her birinin aralarına sosumuzdan eklemek şartı ile harcımızın üzerine seriyoruz,
En son kalan harcımızı da böreğimizin üstüne ekledikten sonra 180 derece de önceden ısıtılmış fırınımızda 25-30 dakika pişiriyoruz,
Tavsiyem böreği fırına koymadan önce bıçak yardımı ile dilimleyin ki en üstüne döktüğümüz sos böreğimizin aralarına da girsin daha lezzetli olacaktır,
Şimdiden afiyet olsun,

[attachment=o2534]
 
Geri
Üst