3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
[attachment=o2955]
Aslında bu tarifi çikolata kasesini anlatmak için yazıyorum, özel misafirler için kullanabileceğiniz çok şık bir sunum. İçine isterseniz muhallebi, meyve ya da dondurma koyup, afiyetle yiyebilirsiniz
Çikolata kasesi için:
Çikolata benmari usulü eritilir. Yani bir tencerede su kaynatılır. Başka bir kabın içerisine konmuş olan çikolata bu tencerenin üzerine oturtulur ve çikolata su buharında erir. (Resimden daha iyi anlaşılacaktır.)
Eriyen çikolata derin ve ağzı geniş bir kaseye aktarılır. Balonlar orta boy şişirilir. (Kasenizin büyüklüğünü balonları şişirirken arzu ettiğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.)
Şişen balon yarıya kadar çikolata dolu kaseye batırılır. Not: Sakın çikolatayı soğutmadan batırmayın, ilk balonu soğutmadan batırdım ve elimde patladı, tüm mutfak çikolata oldu
Daha sonra balonu yağlı kağıt üzerine koyup buzdolabına kaldırın, yarım saat bekletin. Daha sonra çıkartın ve tekrar çikolataya batırın, tekrar buzdolabına koyun. Yarım saat sonra çıkartın ve balonu şişirdiğinizde bağladığınız noktadan makasla hafif bir kesik atın, balon inecektir. Daha sonra balonu kaseden hafif hareketlerde çıkarın, çok bastırmayın ki kırılmasın
Kek için: yumurta ve şeker 3 dakika çırpıldıktan sonra diğer tüm malzemeler eklenerek, önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
Kasenizin içine istediğinizi koyup, dilediğniz gibi süsleyebilirsiniz, afiyet olsun
[attachment=o2956][attachment=o2957][attachment=o2958][attachment=o2959][attachment=o2960]

Aslında bu tarifi çikolata kasesini anlatmak için yazıyorum, özel misafirler için kullanabileceğiniz çok şık bir sunum. İçine isterseniz muhallebi, meyve ya da dondurma koyup, afiyetle yiyebilirsiniz

Çikolata kasesi için:
- 2 adet balon
- 250 gram sütlü yada bitter çikolata. Ben sütlü kullandım.
Kek için: - 1 su bardağı fındık
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1+ 1/4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
Süslemek İçin: - Fındıklı dondurma
- Eritilmiş bitter çikolata
- 3-4 çilek
- Fıstık
- Rulokat

Çikolata benmari usulü eritilir. Yani bir tencerede su kaynatılır. Başka bir kabın içerisine konmuş olan çikolata bu tencerenin üzerine oturtulur ve çikolata su buharında erir. (Resimden daha iyi anlaşılacaktır.)
Eriyen çikolata derin ve ağzı geniş bir kaseye aktarılır. Balonlar orta boy şişirilir. (Kasenizin büyüklüğünü balonları şişirirken arzu ettiğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.)
Şişen balon yarıya kadar çikolata dolu kaseye batırılır. Not: Sakın çikolatayı soğutmadan batırmayın, ilk balonu soğutmadan batırdım ve elimde patladı, tüm mutfak çikolata oldu

Daha sonra balonu yağlı kağıt üzerine koyup buzdolabına kaldırın, yarım saat bekletin. Daha sonra çıkartın ve tekrar çikolataya batırın, tekrar buzdolabına koyun. Yarım saat sonra çıkartın ve balonu şişirdiğinizde bağladığınız noktadan makasla hafif bir kesik atın, balon inecektir. Daha sonra balonu kaseden hafif hareketlerde çıkarın, çok bastırmayın ki kırılmasın

Kek için: yumurta ve şeker 3 dakika çırpıldıktan sonra diğer tüm malzemeler eklenerek, önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
Kasenizin içine istediğinizi koyup, dilediğniz gibi süsleyebilirsiniz, afiyet olsun

[attachment=o2956][attachment=o2957][attachment=o2958][attachment=o2959][attachment=o2960]