2
EXE RANK
FİREMAN ;
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 5 Ocak 2010
- Mesajlar
- 2,559
- Tepkime puanı
- 1
- Puanları
- 0
- Yaş
- 34
Girit Meze Tarifi
Girit Meze Malzemeleri:
Kırma yeşil zeytin (çekirdekleri temizlenmiş)
İzmir tulum peyniri (küp doğranmış)
Ceviz (iri ufalanmış)
Yenibahar,pul biber,kuru nane,kekik,az zencefil,az tarçın,sarımsak ve zeytinyağ
Girit Meze Yapılışı:
Tüm malzemeyi karıştır.
Afiyet olsun..
Rum Ezme Tarifi
Rum Ezme Tarifi
Rum Ezme Malzemeleri:
-200 gr Ezine peyniri
-200 gr İzmir tulumu
-1 kahve fincanı fındık
-1 kahve fincanı badem
1 kahve fincanı ceviz
-biber salçası ve domates salçası
-kekik,dere otu ve defne yaprağı
-2-3 diş ezilmiş sarımsak
-zeytin yağ
Rum Ezme Yapılışı:
-İzmir tulumu ve Ezine peyniri rende yapılır
-içerisine domates ve biber salçası,zeytin yağ ilave edilerek harmanlandırılır
-havanda ezilen ceviz,fındık,badem ilave edilir
-ezilmiş sarımsak,kekik ve ince doğranmış dere otu ilave edilip karıştırılır
-servis kabın iç kısmına defne yaprakları serilir ve ezme üzerine yayılır.
Ermeni Pilaki Tarifi
Ermeni Pilaki Tarifi
Ermeni Pilaki Malzemeleri:
-Bombay fasulye (haşlanmış)
-Kuru soğan (yarım ay doğranmış)
-1 demet maydanoz
-Yeni bahar,tarçın,toz biber,kuru nane,tuz,şeker,kara biber
-Zeytin yağ
Ermeni Pilaki Yapılışı:
-Yarım ay doğranmış kuru soğan şeker ile kavrulur
-Haşlanmış Bombay fasulye ilave edilir
-Su ilave edilerek pişirilir
-Pişmeye yakın ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar ilave edilir.
Elma Soslu Hindi Tarifi
Elma Soslu Hindi Tarifi
Elma Soslu Hindi Malzemeleri:
1 tabak Hindi Bonfile
2 çorba kaşık un
1 çorba kaşık süt
2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
250 gr badem (ince kıyılmış)
20 gr bayat ekmek içi (ufalanmış)
60 gr sıvı yağ
2 çorba kaşık zeytinyağ
2 adet soğan (piyaz doğranmış)
1 adet büyük boy elma (soyulmuş, dilimlenmiş)
100 gr Hindi Macar Salam (ince şerit kesilmiş)
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı teriyaki sos
350 ml portakal suyu
1 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)
Elma Soslu Hindi Yapılışı:
Etlerin her iki yüzüne un serpip, fazla unları silkeleyin. Süt ve yumurtayı hafifçe çırpın.
Unlu etleri sütlü yumurtaya batırıp, sırasıyla badem ve ekmek içine bulayın. Üzerlerine hafifçe bastırarak yapıştırın.
Isıtılmış zeytinyağında altın sarısı renk oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağlarını süzün.
Yağı ısıtın. Soğan ve elmaları, karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar 3-4 dak. pişirin. Salam, tarçın, teriyaki sos ve portakal suyunu ekleyip, kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, elmalar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 dak. pişirin. Maydanozu katıp, bir kez karıştırın.
Etlerin üzerine elmalı sos gezdirip servis yapın.
Volovan tarifi
Volovan tarifi
Volovan Malzemeleri:
20 adet volovan
yumurta sarısı
200 gr kokteyl sosis
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı salça
10-12 adet cherry domates (2′ye bölünmüş)
karabiber – tuz – kekik
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Rendelenmiş kaşar
Volovan Yapılışı:
Evde yapmak istenirse milföy hamurlarını su bardağı ile yuvarlak şekilde (ya da herhahngi bir kurabiye kalıbı da olabilir) kesmek gerekiyor. 20 adet milföy hamurundan yapılınca, elde edilen 20 yuvarlaktan 10 tanesinin ortası da çay bardağı ile tekrar kesiliyor. Alt tarafa tam yuvarlak üzerine de çember şeklinde olanı koyup, ikili takımlar elde ediliyor.Yumurta sarısı sürüp, çatalla çeşitli yerlerinden delip, fırında pişiriyoruz.
Ben hazır aldığım 20 tane volovan hamuruna yumurta sarısı sürdüm ve çatalla delikler açıp yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine dizdim ve 200 derece fırında kızarana ve kabarana kadar pişirdim.
Fırından çıktıklarında bardak gibi gözüküyorlardı…
Sıvıyağı tavaya koyuyoruz. İnce doğranmış biberleri kavurmaya başlıyoruz.Sosisleri de ufak ufak dilimliyoruz ve biberlerle kavurmak üzere tavaya alıyoruz. Sosisler renk değiştirince sıcak suda erittiğimiz salçayı ilave ediyoruz. Baharatlarını da ilave edip, son olarak domatesleri koyuyoruz. Hafifçe suyunu çekene kadar kaynatıp , ocağın altını kapatıyoruz.
Bu malzemeyi volovanların içine doldurup , üzerlerini rende kaşar ile süslüyoruz.Misafirleriniz geldiğinde , 5 dk önce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 5 dk kadar volovanları tutarsanız, sıcacık ve lezzetli bir ikramınız olacaktır.Bu arada volovan hamurunun iç malzemesini çeşitlendirmek mümkün… Hatta soğuk olarak ikram etmek de.. Mesela akşam yemeğine gelen misafilerinize içine patlıcan salatası doldurulmuş volovanların olduğu bir tabak hazırlarsanız çok ilgi çekecektir.
Yılbaşı Hindisi Tarifi
Malzemeler
1 adet Kalifornia hindisi
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ, yeterince tuz
Yarım su bardağı su
2-3 dal kereviz,
2-3 dal taze soğan
1-2 dal maydanoz,
1 adet havuç
1 adet küçük boy pırasa
1-2 adet defne yaprağı
4-5 adet tane karabiber
Sherry’li Jü Sos İçin:
Hindinin ayıklanmış kemikleri
Hindiden arta kalan su ve sebzeleri
10 su bardağı tavuk suyu
Yarım çay bardağı soya sosu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 çay bardağı Sherry (tatlı şarap)
Yeteri kadar tuz
Yılbaşı Hindisi Yapılışı
BİBER salçası, sıvıyağ ve tuzu karıştırarak hindinin üzerine sürün. Fırını 170 derecede ısıtın. 4 cm derinliğindeki bir tepsiye yarım su bardağı suyu dökün. Hindinin göğsü üst tarafa gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Kıydığınız kerevizi, soğanın yeşil yapraklarını, maydanozu, havucu, pırasayı, defne yaprağını ve karabiberi hindinin üzerine serpiştirin. Pişip pişmediğini arada kontrol edin. Hindi fırında kızarırken zaman zaman süzülen yağlarından kaşıkla alarak kuruyan bölgelerin üzerine gezdirin. Nar gibi kızardığında fırından alın. Hindiyi bütün olarak sebze garnitürü ve pilavla servis yapın.
Alternatif servis önerisi: Fırından çıkan hindinin kemiklerini ayıklayıp, etini dilimleyin. Sosu hazırlamak
için, kemikleri ve hindiyi pişirdiğiniz suyu, tavuk suyunu ve soya sosunu bir saat birlikte kaynatın. Daha sonra süzerek dinlendirin. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ilave ederek 1-2 dakika pembeleşene dek kavurun. Salçayı ekleyip bir-iki çevirin. Sherry ve dinlenmeye bıraktığınız suyu karıştırarak ilave edin. Tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Dilimlediğiniz hindiyi sos ve dilediğiniz sebzelerle servis yapın.
Hurmalı Güllaç Tarifi
Malzemeler
250 gram hurma
6 adet güllaç yaprağı
Yedi buçuk su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı gülsuyu
Yarım su bardağı file badem
Süslemek için: 9 adet vişne
2’şer çorba kaşığı antepfıstığı ve file badem
Hurmalı Güllaç Yapılışı
SÜT ve tozşekeri ocağa oturtup, parmak yanmayacak kadar ısıtın. Geniş bir kaba 1 çorba kepçesi süt koyup, üzerine parlak tarafı üste gelecek şekilde 1 adet güllaç yaprağı yerleştirin. Gülsuyu damlatıp, file badem serpiştirin. Kaba aynı şekilde 2 yaprak daha koyun. Üçüncü güllaç yaprağının üzerine kıyılmış hurmayı yayın. Kalan 3 adet güllaç yaprağının da üzerlerine süt koyup, gülsuyu ve file badem serperek üst üste yerleştirin. Antepfıstığı serpip, vişne taneleri ile süsleyerek, servis yapın.
Krem Karamel Tarifi
Malzemeler
1 kg süt
1 adet yumurta sarısı
Bir buçuk kahve fincanı buğday nişastası
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Karamel için:
8 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı su
Krem Karamel Yapılışı
Bu pratik tatlı için, tüm malzemeyi bir tencereye alıp, muhallebi hazırlar gibi pişirin. Tencerenin kapağını kapalı tutun ki, kaymaklanmasın. Karamel için tavaya şekeri ve suyu koyup, orta ateşte karamel haline getirin. Kalıpların dibine eşit olarak dağıtıp, soğumadan muhallebiyi dökün ve buzdolabında mümkün olduğunca bekletin. Servis yapmadan önce kalıpları tatlı tabaklarına ters çevirin. Tatlınızı dilediğiniz gibi süsleyin.
Kirazlı Krem Karamel Tarifi
Malzemeler
150 gram çekirdekleri ayıklanmış kiraz
1 kg süt
2 su bardağı tozşeker
Yarım çay kaşığı vanilya
9 adet yumurta
Üzeri için:
150 gram çekirdekleri ayıklanmış kiraz
Yarım çay bardağı tozşeker
Kirazlı Krem Karamel Yapılışı
SÜT, tozşeker ve vanilyayı kaynatın. Ocaktan alıp, çok hızlı şekilde karıştırarak yumurtaları, ardından kirazları ekleyin. Karışımı krem karamel kalıplarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika benmari usulü pişirin. Soğuduktan sonra kalıpları servis tabaklarına yavaşça ters çevirip çıkarın. Üzeri için kiraz ve tozşekeri kısık ateşte, tozşeker eriyene dek pişirin. Soğuduktan sonra krem karamellerin üzerlerine pay edip servis yapın.
Tarçınlı ve Hindistancevizli Sütlü Parfe Tarifi
Malzemeler
Kek için: 2 çorba kaşığı çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
Parfe için: 2 çorba kaşığı hindistancevizi sütü
1 çay bardağı krema
1 çorba kaşığı tozşeker
Bir tutam toz tarçın
Tarçınlı ve Hindistancevizli Sütlü Parfe Yapılışı
KEKİN yapımı için çikolatayı ve tereyağını eritip vakit kaybetmeden tozşekeri, yumurtayı ve unu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlayıp unladığınız bir kaba alın. 250 derecede 12-15 dakika pişirin. Parfenin yapımı için hindistancevizi sütünü, kremayı ve tozşekeri karıştırarak kabartın. Bal ve toz tarçını da ilave edin. Yumurtanın akı ile sarısını ayrı ayrı çırpın. Çırptığınız yumurtaları karışıma ekledikten sonra derin dondurucuda en az 3 saat dinlendirin. Hazırladığınız parfeyi fırından yeni çıkmış kek ile beraber servis yapın.
Patates Beğendi Tarifi
Malzemeler
1 kg patates
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
600 gram kuşbaşı kuzu eti
3-4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı sıcak su
Bir buçuk su bardağı süt
Bir tutam rendelenmiş muskat
100 gram rendenmiş
kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Patates Beğendi Yapılışı
Bir çorba kaşığı tereyağını tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine
eti koyup, suyunu salıp çekene kadar pişirin. İnce doğranmış sivri biberi ilave edin. Biber kavrulunca salça, limon suyu ve unu ekleyip 1 dakika daha kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip, et yumuşayana kadar pişirin. Diğer taraftan patatesleri kabukları ile birlikte tuzlu suda iyice haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin ve bir tencereye alın. Üzerine ılık süt, rendelenmiş muskat, kalan tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Boza kıvamına gelince kaşar peyniri ilave edin ve eriyince ocaktan alın. Patates beğendiyi bir servis tabağına alın. Üzerine eti ekleyip servis yapın
Oruk Kebabı Tarifi
Malzemeler
250 gram yağlı kuzu etinden çekilmiş kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Bir buçuk tatlı kaşığı tuz
Oruk Kebabı Yapılışı
1. Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün. Sarmısakları iyice dövün ya da robottan geçirin.
2. Hazırlanan bulgura, kıyma, sarmısak ve diğer malzemeleri ekleyin. 15-20 dakika köfte gibi yoğurun.
3. Hazırladığınız köfteleri, kalın kebap şişlerine geçirip, mangalda ya da fırının ızgarasında pişirin. Dilerseniz, evde ızgara üzerinde küçük köftecikler biçiminde de pişirebilirsiniz.

Girit Meze Malzemeleri:
Kırma yeşil zeytin (çekirdekleri temizlenmiş)
İzmir tulum peyniri (küp doğranmış)
Ceviz (iri ufalanmış)
Yenibahar,pul biber,kuru nane,kekik,az zencefil,az tarçın,sarımsak ve zeytinyağ
Girit Meze Yapılışı:
Tüm malzemeyi karıştır.
Afiyet olsun..
Rum Ezme Tarifi

Rum Ezme Tarifi
Rum Ezme Malzemeleri:
-200 gr Ezine peyniri
-200 gr İzmir tulumu
-1 kahve fincanı fındık
-1 kahve fincanı badem
1 kahve fincanı ceviz
-biber salçası ve domates salçası
-kekik,dere otu ve defne yaprağı
-2-3 diş ezilmiş sarımsak
-zeytin yağ
Rum Ezme Yapılışı:
-İzmir tulumu ve Ezine peyniri rende yapılır
-içerisine domates ve biber salçası,zeytin yağ ilave edilerek harmanlandırılır
-havanda ezilen ceviz,fındık,badem ilave edilir
-ezilmiş sarımsak,kekik ve ince doğranmış dere otu ilave edilip karıştırılır
-servis kabın iç kısmına defne yaprakları serilir ve ezme üzerine yayılır.
Ermeni Pilaki Tarifi

Ermeni Pilaki Tarifi
Ermeni Pilaki Malzemeleri:
-Bombay fasulye (haşlanmış)
-Kuru soğan (yarım ay doğranmış)
-1 demet maydanoz
-Yeni bahar,tarçın,toz biber,kuru nane,tuz,şeker,kara biber
-Zeytin yağ
Ermeni Pilaki Yapılışı:
-Yarım ay doğranmış kuru soğan şeker ile kavrulur
-Haşlanmış Bombay fasulye ilave edilir
-Su ilave edilerek pişirilir
-Pişmeye yakın ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar ilave edilir.
Elma Soslu Hindi Tarifi

Elma Soslu Hindi Tarifi
Elma Soslu Hindi Malzemeleri:
1 tabak Hindi Bonfile
2 çorba kaşık un
1 çorba kaşık süt
2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
250 gr badem (ince kıyılmış)
20 gr bayat ekmek içi (ufalanmış)
60 gr sıvı yağ
2 çorba kaşık zeytinyağ
2 adet soğan (piyaz doğranmış)
1 adet büyük boy elma (soyulmuş, dilimlenmiş)
100 gr Hindi Macar Salam (ince şerit kesilmiş)
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı teriyaki sos
350 ml portakal suyu
1 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)
Elma Soslu Hindi Yapılışı:
Etlerin her iki yüzüne un serpip, fazla unları silkeleyin. Süt ve yumurtayı hafifçe çırpın.
Unlu etleri sütlü yumurtaya batırıp, sırasıyla badem ve ekmek içine bulayın. Üzerlerine hafifçe bastırarak yapıştırın.
Isıtılmış zeytinyağında altın sarısı renk oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağlarını süzün.
Yağı ısıtın. Soğan ve elmaları, karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar 3-4 dak. pişirin. Salam, tarçın, teriyaki sos ve portakal suyunu ekleyip, kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, elmalar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 dak. pişirin. Maydanozu katıp, bir kez karıştırın.
Etlerin üzerine elmalı sos gezdirip servis yapın.
Volovan tarifi

Volovan tarifi
Volovan Malzemeleri:
20 adet volovan
yumurta sarısı
200 gr kokteyl sosis
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı salça
10-12 adet cherry domates (2′ye bölünmüş)
karabiber – tuz – kekik
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Rendelenmiş kaşar
Volovan Yapılışı:
Evde yapmak istenirse milföy hamurlarını su bardağı ile yuvarlak şekilde (ya da herhahngi bir kurabiye kalıbı da olabilir) kesmek gerekiyor. 20 adet milföy hamurundan yapılınca, elde edilen 20 yuvarlaktan 10 tanesinin ortası da çay bardağı ile tekrar kesiliyor. Alt tarafa tam yuvarlak üzerine de çember şeklinde olanı koyup, ikili takımlar elde ediliyor.Yumurta sarısı sürüp, çatalla çeşitli yerlerinden delip, fırında pişiriyoruz.
Ben hazır aldığım 20 tane volovan hamuruna yumurta sarısı sürdüm ve çatalla delikler açıp yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine dizdim ve 200 derece fırında kızarana ve kabarana kadar pişirdim.
Fırından çıktıklarında bardak gibi gözüküyorlardı…
Sıvıyağı tavaya koyuyoruz. İnce doğranmış biberleri kavurmaya başlıyoruz.Sosisleri de ufak ufak dilimliyoruz ve biberlerle kavurmak üzere tavaya alıyoruz. Sosisler renk değiştirince sıcak suda erittiğimiz salçayı ilave ediyoruz. Baharatlarını da ilave edip, son olarak domatesleri koyuyoruz. Hafifçe suyunu çekene kadar kaynatıp , ocağın altını kapatıyoruz.
Bu malzemeyi volovanların içine doldurup , üzerlerini rende kaşar ile süslüyoruz.Misafirleriniz geldiğinde , 5 dk önce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 5 dk kadar volovanları tutarsanız, sıcacık ve lezzetli bir ikramınız olacaktır.Bu arada volovan hamurunun iç malzemesini çeşitlendirmek mümkün… Hatta soğuk olarak ikram etmek de.. Mesela akşam yemeğine gelen misafilerinize içine patlıcan salatası doldurulmuş volovanların olduğu bir tabak hazırlarsanız çok ilgi çekecektir.
Yılbaşı Hindisi Tarifi

Malzemeler
1 adet Kalifornia hindisi
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ, yeterince tuz
Yarım su bardağı su
2-3 dal kereviz,
2-3 dal taze soğan
1-2 dal maydanoz,
1 adet havuç
1 adet küçük boy pırasa
1-2 adet defne yaprağı
4-5 adet tane karabiber
Sherry’li Jü Sos İçin:
Hindinin ayıklanmış kemikleri
Hindiden arta kalan su ve sebzeleri
10 su bardağı tavuk suyu
Yarım çay bardağı soya sosu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 çay bardağı Sherry (tatlı şarap)
Yeteri kadar tuz
Yılbaşı Hindisi Yapılışı
BİBER salçası, sıvıyağ ve tuzu karıştırarak hindinin üzerine sürün. Fırını 170 derecede ısıtın. 4 cm derinliğindeki bir tepsiye yarım su bardağı suyu dökün. Hindinin göğsü üst tarafa gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Kıydığınız kerevizi, soğanın yeşil yapraklarını, maydanozu, havucu, pırasayı, defne yaprağını ve karabiberi hindinin üzerine serpiştirin. Pişip pişmediğini arada kontrol edin. Hindi fırında kızarırken zaman zaman süzülen yağlarından kaşıkla alarak kuruyan bölgelerin üzerine gezdirin. Nar gibi kızardığında fırından alın. Hindiyi bütün olarak sebze garnitürü ve pilavla servis yapın.
Alternatif servis önerisi: Fırından çıkan hindinin kemiklerini ayıklayıp, etini dilimleyin. Sosu hazırlamak
için, kemikleri ve hindiyi pişirdiğiniz suyu, tavuk suyunu ve soya sosunu bir saat birlikte kaynatın. Daha sonra süzerek dinlendirin. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ilave ederek 1-2 dakika pembeleşene dek kavurun. Salçayı ekleyip bir-iki çevirin. Sherry ve dinlenmeye bıraktığınız suyu karıştırarak ilave edin. Tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Dilimlediğiniz hindiyi sos ve dilediğiniz sebzelerle servis yapın.
Hurmalı Güllaç Tarifi

Malzemeler
250 gram hurma
6 adet güllaç yaprağı
Yedi buçuk su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı gülsuyu
Yarım su bardağı file badem
Süslemek için: 9 adet vişne
2’şer çorba kaşığı antepfıstığı ve file badem
Hurmalı Güllaç Yapılışı
SÜT ve tozşekeri ocağa oturtup, parmak yanmayacak kadar ısıtın. Geniş bir kaba 1 çorba kepçesi süt koyup, üzerine parlak tarafı üste gelecek şekilde 1 adet güllaç yaprağı yerleştirin. Gülsuyu damlatıp, file badem serpiştirin. Kaba aynı şekilde 2 yaprak daha koyun. Üçüncü güllaç yaprağının üzerine kıyılmış hurmayı yayın. Kalan 3 adet güllaç yaprağının da üzerlerine süt koyup, gülsuyu ve file badem serperek üst üste yerleştirin. Antepfıstığı serpip, vişne taneleri ile süsleyerek, servis yapın.
Krem Karamel Tarifi

Malzemeler
1 kg süt
1 adet yumurta sarısı
Bir buçuk kahve fincanı buğday nişastası
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Karamel için:
8 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı su
Krem Karamel Yapılışı
Bu pratik tatlı için, tüm malzemeyi bir tencereye alıp, muhallebi hazırlar gibi pişirin. Tencerenin kapağını kapalı tutun ki, kaymaklanmasın. Karamel için tavaya şekeri ve suyu koyup, orta ateşte karamel haline getirin. Kalıpların dibine eşit olarak dağıtıp, soğumadan muhallebiyi dökün ve buzdolabında mümkün olduğunca bekletin. Servis yapmadan önce kalıpları tatlı tabaklarına ters çevirin. Tatlınızı dilediğiniz gibi süsleyin.
Kirazlı Krem Karamel Tarifi

Malzemeler
150 gram çekirdekleri ayıklanmış kiraz
1 kg süt
2 su bardağı tozşeker
Yarım çay kaşığı vanilya
9 adet yumurta
Üzeri için:
150 gram çekirdekleri ayıklanmış kiraz
Yarım çay bardağı tozşeker
Kirazlı Krem Karamel Yapılışı
SÜT, tozşeker ve vanilyayı kaynatın. Ocaktan alıp, çok hızlı şekilde karıştırarak yumurtaları, ardından kirazları ekleyin. Karışımı krem karamel kalıplarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika benmari usulü pişirin. Soğuduktan sonra kalıpları servis tabaklarına yavaşça ters çevirip çıkarın. Üzeri için kiraz ve tozşekeri kısık ateşte, tozşeker eriyene dek pişirin. Soğuduktan sonra krem karamellerin üzerlerine pay edip servis yapın.
Tarçınlı ve Hindistancevizli Sütlü Parfe Tarifi

Malzemeler
Kek için: 2 çorba kaşığı çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
Parfe için: 2 çorba kaşığı hindistancevizi sütü
1 çay bardağı krema
1 çorba kaşığı tozşeker
Bir tutam toz tarçın
Tarçınlı ve Hindistancevizli Sütlü Parfe Yapılışı
KEKİN yapımı için çikolatayı ve tereyağını eritip vakit kaybetmeden tozşekeri, yumurtayı ve unu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlayıp unladığınız bir kaba alın. 250 derecede 12-15 dakika pişirin. Parfenin yapımı için hindistancevizi sütünü, kremayı ve tozşekeri karıştırarak kabartın. Bal ve toz tarçını da ilave edin. Yumurtanın akı ile sarısını ayrı ayrı çırpın. Çırptığınız yumurtaları karışıma ekledikten sonra derin dondurucuda en az 3 saat dinlendirin. Hazırladığınız parfeyi fırından yeni çıkmış kek ile beraber servis yapın.
Patates Beğendi Tarifi

Malzemeler
1 kg patates
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
600 gram kuşbaşı kuzu eti
3-4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı sıcak su
Bir buçuk su bardağı süt
Bir tutam rendelenmiş muskat
100 gram rendenmiş
kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Patates Beğendi Yapılışı
Bir çorba kaşığı tereyağını tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine
eti koyup, suyunu salıp çekene kadar pişirin. İnce doğranmış sivri biberi ilave edin. Biber kavrulunca salça, limon suyu ve unu ekleyip 1 dakika daha kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip, et yumuşayana kadar pişirin. Diğer taraftan patatesleri kabukları ile birlikte tuzlu suda iyice haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin ve bir tencereye alın. Üzerine ılık süt, rendelenmiş muskat, kalan tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Boza kıvamına gelince kaşar peyniri ilave edin ve eriyince ocaktan alın. Patates beğendiyi bir servis tabağına alın. Üzerine eti ekleyip servis yapın
Oruk Kebabı Tarifi

Malzemeler
250 gram yağlı kuzu etinden çekilmiş kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Bir buçuk tatlı kaşığı tuz
Oruk Kebabı Yapılışı
1. Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün. Sarmısakları iyice dövün ya da robottan geçirin.
2. Hazırlanan bulgura, kıyma, sarmısak ve diğer malzemeleri ekleyin. 15-20 dakika köfte gibi yoğurun.
3. Hazırladığınız köfteleri, kalın kebap şişlerine geçirip, mangalda ya da fırının ızgarasında pişirin. Dilerseniz, evde ızgara üzerinde küçük köftecikler biçiminde de pişirebilirsiniz.