ABD'li Converse Avrupa'ya Türkiye'den açılacak

3
EXE RANK

astonishinq`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
astonishinq`
fft191_mf1654009.Jpeg

ABD'li Converse Avrupa'daki ilk monobrand mağazasını açmak için yine Avrupa'da en fazla satış yaptığı 3'üncü ülke olan Türkiye'yi seçti. Converse'i ikna için aylarca uğraşıp mağazanın açılması kararıyla Almanya gibi pazarlardaki distrübütörleri şaşırttıklarını söyleyen Gözalan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Gözalan, "Converse için Türkiye, Gürcistan, Kazakistan gibi 9 ülkede 120 mağaza açma planımız ar. Coverse'in ruhuna uyduğu için 130 metrekarelik ilk mağazayı 10 Ekim'de Beyoğlu'nda açıyoruz" dedi.Bu mağazanın Converse için Boston ve Soho'dan sonra üçüncü mağaza olacağını dile getiren Gözalan açılan bu mağazaların bin kişinin üzerinde istihdam yaratacağını dile getirdi. 1987 yılında distrübütörlüğünü aldıkları firmanın ilk mağazasını seçmek için 9 ay uğraştıklarının altını çizen Gözalan, "Sırada Cevahir, Forum İstanbul AVM'leri ve İzmir alsancakta bir cadde mağazası var. bunlar netleşen mağazalarımız" diye konuştu.

1.5 MİLYON ÇİFT

Türkiye'de yılda 1.5 milyon çift Converse satıldığını ifade eden Gözalan şöyle devam etti: "Mağazada kullanacağımız raflara kadar Converse'in gönderdiklerini kullanıyoruz. 120 mağazanın Converse cirosuna 155 milyon TL katkı yapmasını bekliyoruz. Şu an ciro 200 milyon TL. Mağaza açılışı için çeşitli süprizlerimiz olacak. Ajanslar ücretsiz katılabilece bazı Türk ünlü isimler ile görüşmeler yapıyor. Perakendede asgari ücretle çalışacak eleman bulmak konusunmda sıkıntı yaşadıklarını belirten Gözalan şöyle devam etti: "Perakeden dışında tarım ya da enerji yatırımları da düşünüyoruz. Tarım için Güneydoğu Anadolu'yu inceliyoruz. Enerjide ise lisans almak eskisi kadar kolay değil."

ÜRETİM DE YAPACAK

Mağazaların yanısıra bir de lojistik ve üretim merkezi yatırımı yaptıklarını dile getiren Gözalan, "Burada ilk etapta lojistik oalcak. Ardından Converse marka tekstil ve aksesuar üretimi de başlayacak" dedi. Gözalan bu arada kurdaki yükseliş baskısıyla yüzde 10 zam yapabilecekleri sinyali de verdi.

Geri