Açılış sayfasından sonraki tüm hareketleri izleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
Hangi varyasyonun ziyaretçilerinizin açılış sayfasından sonra sitenizde daha derinlere ilerlemelerini sağladığını öğrenmek istiyorsanız, Web Sitesi Doktoru tek bir test sayfası için birden fazla dönüşüm sayfası belirtmenize olanak tanır. Bu durumda asıl ilgilendiğiniz konu, ziyaretçilerin gerçekleştirdiği belirli bir eylem değil, açılış sayfanızı görüntüledikten sonra sitenizden ayrılmayıp bir eylem gerçekleştirmeleridir.

Başlamadan önce: Denemenizi tasarlayın
1. Adım: Deneme sayfalarını tanımlayın
2. Adım: Deneme sayfasına etiketler ekleyin
3. Adım: Varyasyon oluşturun
4. Adım: İnceleyin ve başlatın
Raporlarınızı görüntüleyin
Denemeyi durdurun
Başlamadan önce: Denemenizi tasarlayın

Bu adımda yapılan işler, Web Sitesi Doktoru'nun dışında yapılan, hazırlığa yönelik tasarım işleridir.

Test sayfanızı seçin
Dönüşüm sayfanızı seçin
Denemek istediğiniz içeriği ve varyasyonları seçin
Denemenize kaç ziyaretçi dahil edeceğinize karar verin
Test sayfanızı seçin

Ana açılış sayfanız test sayfanızdır. Bu sayfa sitenizin ana sayfası, bir reklamdan gelinen açılış sayfası veya ziyaretçileri web sitenizin diğer bölümlerini keşfetmeye davet eden herhangi bir sayfa olabilir.

Dönüşüm sayfalarınızı seçin

Bu senaryoda birkaç dönüşüm sayfası belirlersiniz. İdeal olarak, seçtiğiniz sayfalara doğrudan test sayfanızdan bağlantı olur, böylece bir düzey aşağı inen incelemeler bile dönüşüm olarak sayılır. Ürün satın alma sayfası, iletişim sayfası veya 'Kulübümüze Katılın' sayfası gibi, farklı eylem çağrılarını temsil eden sayfalar seçmek de iyi bir fikirdir. Tek bir deneme için seçebileceğiniz dönüşüm sayfalarının sayısıyla ilgili bir uygulama sınırlaması yoktur.

Denemek istediğiniz içeriği ve varyasyonları seçin

Bu senaryonun amacı çeşitli ilgi alanları olan ziyaretçileri çekmek olduğundan, belirli bir özelliği vurgulayan bölümler yerine muhtemelen sayfanın genel özellikleri üzerinde deneme yapmak isteyeceksiniz. Örneğin, gezinme araçları, logolar ve giriş metni varyasyonlarını deneyebilirsiniz.

Test sayfanızın içeriği elbette tamamen size ve projenize bağlıdır. Biz yalnızca, daha karmaşık denemeler oluşturmadan önce bir-iki bölümü ve varyasyonu deneyerek başlamanızı öneriyoruz.

Denemenize kaç ziyaretçi dahil edeceğinize karar verin

Trafik yüzdesi tamamen test ve dönüşüm sayfalarınızın aldığı trafiğin hacmine ve test ettiğiniz kombinasyon sayısına bağlıdır. Trafik yüzdenize karar verirken üzerinde düşünmeniz gereken noktaları öğrenmek için Web Sitesi Doktoru Yardımcı İpuçları belgesine bakın.

1. Adım: Deneme sayfalarını tanımlayın

Başlamadan önce bölümündeki adımları tamamladığınızda, Web Sitesi Doktoru aracına bilgi girmeye hazırsınız demektir. Web Sitesi Doktoru sayfasına gidin ve yeni bir deneme oluşturun. Bu oluşturduğunuz ilk denemeyse, başlangıçla ilgili yardım almak için İlk Deneyim konusunu okumanızı öneririz.

Denemeniz için bir ad girin ve test sayfanızın URL'sini girin.
Dönüşüm sayfanızı seçin bölümünde Dönüşüm Sayfası URL'si alanında tanımladığınız sayfalardan birini girin. Bu adımın temel amacı doğrulamadır, bu nedenle tek bir sayfa belirtilmesi yeterlidir. HTML kodlarına etiketler eklendiğinde diğer dönüşüm sayfaları da Web Sitesi Doktoru tarafından tanınırlar.
Sonraki adıma geçmek için Devam Et'i tıklayın.
2. Adım: Deneme sayfasına etiketler ekleyin

Test sayfanıza etiketleri yüklemek için Web Sitesi Doktoru arayüzünün 2. Adımındaki talimatları izleyin.

Dönüşüm sayfası olarak sayılmasını istediğiniz her sayfaya dönüşüm izleme komut dosyasını ekleyin. Her sayfaya aynı komut dosyasını eklemelisiniz.
Sayfalarınızın etiketlenmesi işlemi bittiğinde, Web Sitesi Doktoru'nun etiketlerinizi doğrulamasını isteyin. Bu adımda, 1. Adımda belirttiğiniz dönüşüm sayfasında doğrulama yapılır. Diğer dönüşüm sayfaları doğrulanmaz. İdeal olarak, izleme komut dosyası her sayfada tam olarak aynı konuma yerleştirilmelidir.
Sayfalarınızın etiketlenmesi işlemi bittiğinde, etiketlerinizi doğrulamak için Sayfalardaki etiketleri kontrol edin'i tıklayın. Sistem yalnızca 1. Adımda belirtilen dönüşüm sayfasındaki etiketleri doğrular. Kodun sayfalarınızın tümüne doğru şekilde eklendiğini el ile kontrol etmeniz gerekir. Tüm dönüşüm sayfalarındaki kod yine aynı olmalıdır.
3. Adım: Varyasyon oluşturun

Yeni varyasyonlarınızın içeriğini girmek için Web Sitesi Doktoru aracının 3. Adımındaki talimatları izleyin. 2. Adımda etiketleme doğru şekilde yapıldığı sürece, yeni varyasyonların oluşturulması basit bir işlemdir. Birden fazla dönüşüm sayfası olması özel bir durum yaratmaz.

4. Adım: İnceleyin ve başlatın

Denemenizin ayarlarını bir kez daha kontrol edin ve denemeye dahil edilecek trafik miktarını belirtin.

Ayarları kontrol ettikten sonra, denemeyi başlatmak için Başlat'ı tıklayın.

Raporlarınızı görüntüleyin

Raporların belirleyici sonuçlar sunması zaman alır, ancak yine de gösterimlerin ve dönüşümlerin kaydedildiğinden ve denemede kaydedilen trafiğin web analitik araçlarınızın ölçtüğü trafikle tutarlı olduğundan emin olmak için birkaç saat sonra raporlarınızı kontrol etmelisiniz. Gösterim ve dönüşüm sayılarının sıfır olması ve ciddi tutarsızlıklar deneme etiketlerinin doğru yüklenmediğini gösterebilir.

Bu tür denemelerde, sonuçlar tüm dönüşüm sayfaları için kaydedilen toplam dönüşüm sayısını temsil eder; sayfa başına dönüşüm sayıları ayrı hesaplanmaz.

Raporları görüntülerken, birçok farklı türdeki eylem çağrılarının dönüşümlerini birleştirdiğiniz bu tür denemelerde, son derece popüler özelliklerin sonuçlar üzerinde aşırı bir etkiye sahip olabileceğini unutmayın. Trafiğinizin %90'ını çeken bir özelliğiniz varsa, bu özelliği vurgulayan kombinasyonların en iyi sonucu vermesi olasılığı yüksektir.

Denemeyi durdurun

Web Sitesi Doktoru belirgin bir kazanan belirlemiş olsa da olmasa da, denemeyi istediğiniz zaman durdurabilirsiniz. Deneme siz ne kadar istiyorsanız o kadar devam eder.

Geri