20
EXE RANK
`korkunc` `FENA`
Fexe Kullanıcısı
Arkadaşlar Merhaba,
Uşak Üniversitesinde düzenlenecek olan Akademik Bilişim 2012 Konferansı çerçevesinde, 4 günlük "Android Programlamaya Giriş" kursu verilecektir. KATILIM TAMAMEN ÜCRETSİZDİR.
Bunun yanı sıra, Google Network Operasyon takım lideri "Networking" konusunda sunum yapacaktır. Sunumdan sonra Google Dublin ofisinden EMEA Mobil Çözümler Uzmanı internet üzerinden video konferansı şeklinde katılım sağlayacaktır. Kurs ile ilgili detaylı bilgi aşağıdadır. Daha fazla bilgi için,http://ab2012.usak.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Tarih: 28-31 Ocak 2012 Saat: 09:00-18:00
Yer: Fen Edebiyat Fakültesi, Uzaktan Eğitim Bilgisayar Laboratuarı
Eğitmen: Mehmet ACA (mehmet@ceturk.com)
Hedef Kitle: Bu eğitim Android Programlamaya yeni başlayacaklar için hazırlanmıştır.
Eğitim Ön Gereksinimi: Java veya C# programlama dilini bilmek
Eğitim Süresi: 4 Gün
Eğitim İçeriği: Android Temel kavramlar ile ilgili uygulamalı bir eğitim hazırlanmıştr. Eğitimde 2 örnek uygulama yapılacaktır.
Kurulması Gereken Programlar: Geliştirme ortamı olarak Eclipse kullanılacaktır. Katılımcılar aşağıdaki makaleyi adım adım takip ederek gerekli program ve eklentileri kurmalıdırlar.
Eğitim Planı
1. Gün2. Gün3. Gün4. GünAndroid Nedir?
Proje Yapısı
Res klasoru detayı
Layout ( View ve View Group Kavramları)
Linear Layout
Releative Layout
Widget
TextView
EditText
ImageView
Button ve Button Event Handling
Options Menu
Uyarılar - ToastWidget
ImageButton
CheckBox
RadioGroup – RadioButton
Layout
Linear Layout Ek Özellikler
FrameLayout
TableLayout
ScrollView
LongClick
Context MenuIntent Kavramı
Widget
AnalogClock
Digital Clock
WebView
TabHost
ArrayAdapter Kavramı
ListView
Spin
SharedPreferences
Alert Dialog
Twitter Arama UygulamasıTelefon Defteri Uygulaması
Uygulamada kullanacağımız yapılar:
ListActivity
AdapterView
Adapter
Birden fazla Activity arasında iletişim
SQLite
Options Menu
Menu Inflater
* Şehir dışından gelecekler için, Kredi Yurtlar Kurumu'nda günlüğü 7 liradan konaklayabilirsiniz. Herhangi bir devlet kurumunun bilgi işlem departmanında çalışıyorsanız, görevlendirmeli olarak kurumunuz tarafından konferans öncesi kurslara gönderiminizi sağlayabilirsiniz.
Uşak Üniversitesinde düzenlenecek olan Akademik Bilişim 2012 Konferansı çerçevesinde, 4 günlük "Android Programlamaya Giriş" kursu verilecektir. KATILIM TAMAMEN ÜCRETSİZDİR.
Bunun yanı sıra, Google Network Operasyon takım lideri "Networking" konusunda sunum yapacaktır. Sunumdan sonra Google Dublin ofisinden EMEA Mobil Çözümler Uzmanı internet üzerinden video konferansı şeklinde katılım sağlayacaktır. Kurs ile ilgili detaylı bilgi aşağıdadır. Daha fazla bilgi için,http://ab2012.usak.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Tarih: 28-31 Ocak 2012 Saat: 09:00-18:00
Yer: Fen Edebiyat Fakültesi, Uzaktan Eğitim Bilgisayar Laboratuarı
Eğitmen: Mehmet ACA (mehmet@ceturk.com)
Hedef Kitle: Bu eğitim Android Programlamaya yeni başlayacaklar için hazırlanmıştır.
Eğitim Ön Gereksinimi: Java veya C# programlama dilini bilmek
Eğitim Süresi: 4 Gün
Eğitim İçeriği: Android Temel kavramlar ile ilgili uygulamalı bir eğitim hazırlanmıştr. Eğitimde 2 örnek uygulama yapılacaktır.
Kurulması Gereken Programlar: Geliştirme ortamı olarak Eclipse kullanılacaktır. Katılımcılar aşağıdaki makaleyi adım adım takip ederek gerekli program ve eklentileri kurmalıdırlar.
Eğitim Planı
1. Gün2. Gün3. Gün4. GünAndroid Nedir?
Proje Yapısı
Res klasoru detayı
Layout ( View ve View Group Kavramları)
Linear Layout
Releative Layout
Widget
TextView
EditText
ImageView
Button ve Button Event Handling
Options Menu
Uyarılar - ToastWidget
ImageButton
CheckBox
RadioGroup – RadioButton
Layout
Linear Layout Ek Özellikler
FrameLayout
TableLayout
ScrollView
LongClick
Context MenuIntent Kavramı
Widget
AnalogClock
Digital Clock
WebView
TabHost
ArrayAdapter Kavramı
ListView
Spin
SharedPreferences
Alert Dialog
Twitter Arama UygulamasıTelefon Defteri Uygulaması
Uygulamada kullanacağımız yapılar:
ListActivity
AdapterView
Adapter
Birden fazla Activity arasında iletişim
SQLite
Options Menu
Menu Inflater
* Şehir dışından gelecekler için, Kredi Yurtlar Kurumu'nda günlüğü 7 liradan konaklayabilirsiniz. Herhangi bir devlet kurumunun bilgi işlem departmanında çalışıyorsanız, görevlendirmeli olarak kurumunuz tarafından konferans öncesi kurslara gönderiminizi sağlayabilirsiniz.