Alex böyle mi ayrılacak?

0
EXE RANK

MaviOkyanS

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
MaviOkyanS
Bu soruyu 8 yıl Trabzon'da kalıp kaptanlık pazu bandını taşıdıktan sonra sessiz sedasız Arabistan'a giden Yattara sordu... Başkanından hocasına sitem etti, ancak bir tek Trabzon halkını ve taraftarını ayrı yere koydu

İbrahima Yattara, artık Trabzonspor’un değil, Arabistan ekibi Al-Shabab’ın yeni yıldızı. 8 yıllık Türkiye macerasından sonra biraz sessiz sedasız ayrıldı, biraz da kafalarda soru işaretleri bırakarak. Biz de Süper Lig takımları için çıktığımız Avrupa seferinde karşılaştık onunla, Almanya Düsseldorf’ta. Ve bizi görür görmez, bir Gineli’den ziyade gurbette görüştüğümüz bir dost gibi, “Merhaba abi, hoş geldin. Nasılsın?” diyerek karşıladı Yattara. İlk andan itibaren bu sıcak havada başlayan sohbetimize, kendisinden onay alarak röportaj şeklinde devam ettik. Gitmeden önce de sitemleri olmuştu ama bu kez daha net konuştu, Trabzonspor ve Trabzonspor taraftarı dışında bir çok yere mesajlar gönderdi.
‘2 yıla razıyım’
Söze, “Ben ayrılmadım, beni gönderdiler” diyerek başlaması bile ilerleyen dakikalarda ne tür bir sohbet yaşayacağımızın ilk sinyalleriydi aslında. Devam etti dertleşmek için sanki bir tanıdık bekliyormuş gibi: Kolay değil abi, tam 8 yıl geçirdim Trabzon’da. 150 bin dolar ile başladı benim kariyerim. Son dönemlerimde hep param konuşuldu ama konuşulacak kadar parayı son 2 senede kazandım ben. Sakatlandığım sezon indirim istediler, onu da yaptım daha da fazla istediler. Benim aklıma en son Trabzonspor ile mahkemelik olmak gelirdi. Bunu asla istemem. Tek isteğim alacağım olan paranın verilmesi. Üstelik hemen verin de demiyorum, birisi çıksın, ‘2 yılda vereceğiz’ desin. Ona da razıyım.

‘Muhatap bulamıyorum’

Tam da bu noktada araya girdik. Neden bunu kulüple konuşmadığını sorduk. Yattara şaşırttı bizi: Arıyorum kulübü ama karşımda bir muhatap yok. 750 bin Euro bir alacağım için Trabzonspor ile FİFA’lık olmak istemiyorum. Bu benim için çok önemli. Trabzonspor bir kulüpten fazlası benim için. Ben bu kulübü sevdim, o kadar zaman içinde teklifler gelmesine rağmen gitmedim. Özellikle de Türkiye’de...
‘Şenol hocaya çok kırgınım’
Jübile durumları falan da gündemdeydi bir ara... Kırgınlığını Türkiye’den bir örnekle açıkladı: İşte ben de konuyu buraya getirmek istiyorum. Çok merak ediyorum mesela Fenerbahçe Alex’i böyle mi uğurlayacak. İddia ediyorum ki Alex Fenerbahçe’den krallar gibi, hak ettiği şekilde uğurlanacaktır! Ben de sanırım böyle bir uğurlamayı hak etmiştim. Ancak bırakın jübileyi vedama bile izin vermediler. Son maçta Şenol Güneş’in beni 18’e bile almamasının anlamı nedir! Kendisiyle daha önce de çalışmıştım ama böyle değildi. Çok büyük hayal kırıklığı oldu bende bu yaşadıklarım.

Geri