Alias Kodları Nasıl Yazılır ? Kendi Anlatımım :)

3
EXE RANK

*Dynamic

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.forumqs.com
*Dynamic
16 Ağustos 2010
Pazartesi

Arkadaşlar konu açmamın sebebi alias kodlarının çok karışıl görünüp yazılamaması!. Ben alias kodu yazıyorum dediğimde gülen çok oluyordu acizlik başa bela ne yapalım :)

Alias ne işe yarar ?

Alias komutu counter strike da oyunu istediğiniz gibi şekillendirmeye yarar. Alias komutları sayesinde script hile vs gibi şeyler yapabilirsiniz.Kısacası Counter strike ı özgür kılan koddur :)

sXe Anti -Hile programı Neden Alias kodlarını engelledi ?

Alias kodları ile oyuna istediğiniz gibi yön vereceğiniz gibi buda diğer oyunculara haksızlık oluyor. Yani birisi alias kodları ile burst fire kullanıyorsa 2 kere ateş eder ve düşman ölür fakat normal oynuyan biri 4 kez ateş eder düşman anca ölür. Kısacası wall hack kullanan ile kullanmayan oyuncu arasındaki fark gibi bir şey :)

Alias Kodları yazmak için ne gerekir?

Arkadaşlar alias kodu yazmak için öncelikle ne üzerine kodluyacağınızı düşünün. Silah ayarımı görüntü ayarımı zıplama ayarı mı bu tür şeyler. İngilizcenizin ve yaratıcılığınızıda sonuna kadar kullanmalısınız :)

Gelelim Alias kodlarının yazılışına :)

Ben konu olarak yukarıda belirttiğim Burst Fire üzerine yazacağım. Yani 1 kere mouse a tıklıcaz 2 kere ateş edicek :)

alias burstfire "bind mouse1 burst3; bind n standard; developer 999; echo Burst Fire acildi; developer 0"
alias burst3 "+attack; w3; -attack; w3; +attack; w3; -attack; w3; +attack; w3; -attack"
alias standard "bind mouse1 +attack; bind end burstfire; developer 1; echo Burst Fire kapandi; developer 0"
alias w3 "wait; wait; wait"

bind "n" "burstfire"

Burda alias komutundan sonra kodumuzun adı olan burstfire ı yazıyoruz ve Tırnak(") içinde hangi tuşa ekleyeceğimizi belitiyoruz (;) işaretini kullanarak 1 den fazla tuş atayabilirsiniz. N tuşuna bastığınızda BurstFire acildi diye sol üstte yazı gelecektir.

wait komutunu kullanarak makineye sahte bir bekleme komutu gönderiyoruz. w3 yaptığımızda ise 3 kere bekleme komutu gönderiyor.

End tuşuna bastığınızda ise Burstfire kapanır sol üst köşede burst fire kapandi diye yazı çıkar :) bu tuşların yerine istediğiniz gibi tuş atayabilirsiniz :)

Şimdi diyeceksiniz ki sXe alias engelliyor ne işimize yarayacak ) Evet sXe alias engelliyor fakat artık yeni yeni programlar yöntemler ortaya çıktı bu sayede alias ı sXe den geçirmek bebek oyuncağı :) En kısa zamanda eSp5 cfg ile sizlere bunu göstereceğim :)

Ty. paylasım

ty kardesim ben daha esp4 dü deneyemedm pc ye bi format atadm denicem saol

iğrenççç :DDDDD

her hnqi bişey iğrenc :D bu sayfa moralimi bozuyor :D

konu güzel okuyun öğrenin :D

yararlı konu saolasın berkim :)

eyw saolsın ama kodlardan anlamıyom esp5 i çıkardıgınız dener bakariz :D

çabuk çıkar la

Aliastan anlamam :d

eyw saolasın berk (:

aklınızı kullanın alias yazın cl_gl nereye kadar bir koda 1 yaz diğerine 2 10 15 cfg yaparsın anca yalan dolan zaten alayı alias da iş var ;) :D

paylaşım için teşekkürler berk.

sağ0L beRk ,) esp5 i merakla bekliorus ama fazla bekletme .)

kısa süre içinde yayınlıcam :)

Aliastan hiç anlamam tekrar diyorum bana göre gereksiz sxe olunca
esp5 kısa süredemi daha geçen 2-3 hafta diyodun :d

Esp5 Cıksın Artk ya :S

erkene aldım :D eSp5 te aliaslar sXe geçecek merak etme :D

Yalnız bişey diyim sana o sana ait olan kod 4-5 sene önce gene CFG'lerde vardı...

İşin kısası şudur. Kimse CFG kodluyamaz hiç değilse şu zamanda kodluyamaz işi bilmeyenler bile kesip kopyalayıp yaptılar bu işi. Peki Burç sen ne yaptın. Bende aynı ayptım hoşuma giden ayarları bulurdum yeni bir CFG üzerine kopyalardım. Sonuçta emek var gene benim yaptığım işte ama şimdi çoğu kişileri görüyorum bulduğu CFG'yi indiriyor. Altına üstüne ismini yazıp ben yaptım diye veriyor. Zaten Counter-Stiker Launcher çıktığında oyunla birlikte hilelerinide veriyor şirket. Aynen GTA'da olduğu gibi yok silah alma şifresi yok polisleri atlatma şifresi gibi...

1999-2002 yılları arasında CS'ye emek vermiş bizzat yüzyüze konuştuğum Ferhat Ateş ismindeki arkadaşım bu işlerle uğraşıyordu. Belki bileniniz vardır FANTASY denen kişi bilirsiniz. Kullandığınız Configlerin Alias'larının çoğunda onun hakkı vardır. Bu bir gerçek. Bilmiyorum oda dışardan bulmuştur belki. Ben sorduğumda bulduklarımda oldu araştırıp yaptıklarımda oldu derdi bana. Şuan kendisi aile sahibi bir abimiz.

Yani böyle zart zurt açılan konulara CFG yapıyorum diye yalpaklananlara fazla inanmayın. Sözüm Dynamic'e değil yanlış anlamasın. Fakat 2-3 günlük insanlarda büyüklerine kafa tutunca insanın lhaliyle morali bozuluyor. 12 senedir oynuyorum bu oyunu ben, adam 4-5 sene olmuş başlıyalı geliyor bana laf ediyor...

Tekrar söylüyorum şu zamanda Kodladığım CFG buyrun vb. şeylerle gündeme gelmeye çalışanlara takılmayın. Onlar yokken daha seviyeli bir oyun oynuyorduk biz bu bir gerçek. 15 yaşındaki çoçuk bu oyunu oynasa ne olur yani... Heryeri kirletir gider...

Konu güzel olmuş sağol.

Geri