Bing hakkında dipnot

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan misqinN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1
EXE RANK

misqinN

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
misqinN
Microsoft geçtiğimiz günlerde yeni arama motoru [B]Bing'i[/B] yayınladı. Bing ile arama motoru sektöründeki payını arttıracağını umuyor Microsoft. Eski Live.Com da artık Bing'e yönlenmiş durumda. Aslında arama sonuçları açısından benim yaptığım denemelerde pek de fark göremedim aralarında. Görsel olarak da Live'a background-image verilmiş gibi duruyor.
Bing aslında arama motorundan daha çok "karar motoru" olarak görülüyormuş. Normal arama sistemi yerine semantik aramaya daha yakınmış. Ancak en basitinden yaptığım görsel aramada kendi adımı arattığımda Google'da kesin doğru sonuçlara ulaşabilirken, Bing'de bir benzerime bile rastlamadım!
Arama sonuçları da beklentilerimin çok altında kaldı. Hakia ve Cuil bile çok daha doğru ve iyi sonuçlar döndürüyor bence. İlk etaptan daha fazla eleştiri yapmak istemiyorum, zira zaman içerisinde gelişebilmeye müsait olduğunu da düşünüyorum Bing'in. Bir iki beğendiğim özelliği de oldu. Onları da bir ara yazacağım ayrıca.
Özet olarak Google'ın sonuçlarına alışmış birisi için Bing, şimdilik tatmin edici değil.

Geri