17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 paket margarin
- 1,5 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase ceviz
- Sıvı yağ
- Alabildiği kadar un
- Şerbeti İçin:
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1/4 limon
Süre:70 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayın.Şekeri, suyu tencere koyup kaynatın. Ateşten almaya yakın limonu içine atın. Ateşten alarak, soğumaya bırakın.
Hamuru yoğuracağınız kaba yoğurdu, eritip soğuttuğumuz margarini, yumurtayı, sıvı yağı ve sirkeyi alın. Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk parçayı, merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın.
Açtığınız hamurdan, su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartın. Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın. Su bardağıyla birinciye eşit sayıda yuvarlaklar kesin. İkinci parçadan kestiğiniz parçaların ortasını küçük bir kapakla kesip, çıkartın. Simit şeklindeki ikinci parçaları, birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın.
Havuz şekli alan tatlılarınızın boşluklarına birer yarım ceviz içi yerleştirin. Hafifçe yağlanmış tepsiye tatlıyı dizin. Fırına sürmeden önce üzerine yumurta akı sürün. Tatlınızı orta ısıda pişirin. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, şerbeti üzerlerine gezdirin.
- 1 adet yumurta
- 1 paket margarin
- 1,5 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase ceviz
- Sıvı yağ
- Alabildiği kadar un
- Şerbeti İçin:
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1/4 limon
Süre:70 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayın.Şekeri, suyu tencere koyup kaynatın. Ateşten almaya yakın limonu içine atın. Ateşten alarak, soğumaya bırakın.
Hamuru yoğuracağınız kaba yoğurdu, eritip soğuttuğumuz margarini, yumurtayı, sıvı yağı ve sirkeyi alın. Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk parçayı, merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın.
Açtığınız hamurdan, su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartın. Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın. Su bardağıyla birinciye eşit sayıda yuvarlaklar kesin. İkinci parçadan kestiğiniz parçaların ortasını küçük bir kapakla kesip, çıkartın. Simit şeklindeki ikinci parçaları, birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın.
Havuz şekli alan tatlılarınızın boşluklarına birer yarım ceviz içi yerleştirin. Hafifçe yağlanmış tepsiye tatlıyı dizin. Fırına sürmeden önce üzerine yumurta akı sürün. Tatlınızı orta ısıda pişirin. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, şerbeti üzerlerine gezdirin.