17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- Hamuru İçin:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ayçiçekyağı
- Yarım çay bardağı su
- Alabildiğince Un
- Bir tutam tuz
- Üzerine Dökmek İçin:
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 200 gr. margarin
- Şerbeti İçin:
- Dört buçuk su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/4 limon
- İçi İçin:
- 150 gr. ceviz içi
- Açmak İçin:
- 1 paket nişasta
- 1 su bardağı un
Süre:120 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kırın. İçine 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştırın. Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamurdan ceviz irillğinde bezeler koparın. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekletin. Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştırın. Sert bir zemine nişastalı un karışımından serpin. Bezeleri bu karışımın üzerine koyun. Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açın. Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletin. 5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpin.
Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzün. Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkarın. Büzülen yufkayı 8 santim aralıklarla kesin. Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizin. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirin.
Yufkaların üzerine dökmek için, tavaya margarini alıp eritin. İçine sıvı yağı da ilave ederek, 2 dakika kaynatın. Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirin. Tepsiyi fırından alıp tatlınızı soğutun.
Şerbet için, su ve şekeri kaynatın. Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edin. Ilıttığınız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirin. Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alın. Ortalarına Antep fistığı serperek servis yapın.
- Hamuru İçin:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ayçiçekyağı
- Yarım çay bardağı su
- Alabildiğince Un
- Bir tutam tuz
- Üzerine Dökmek İçin:
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 200 gr. margarin
- Şerbeti İçin:
- Dört buçuk su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/4 limon
- İçi İçin:
- 150 gr. ceviz içi
- Açmak İçin:
- 1 paket nişasta
- 1 su bardağı un
Süre:120 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kırın. İçine 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştırın. Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamurdan ceviz irillğinde bezeler koparın. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekletin. Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştırın. Sert bir zemine nişastalı un karışımından serpin. Bezeleri bu karışımın üzerine koyun. Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açın. Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletin. 5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpin.
Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzün. Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkarın. Büzülen yufkayı 8 santim aralıklarla kesin. Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizin. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirin.
Yufkaların üzerine dökmek için, tavaya margarini alıp eritin. İçine sıvı yağı da ilave ederek, 2 dakika kaynatın. Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirin. Tepsiyi fırından alıp tatlınızı soğutun.
Şerbet için, su ve şekeri kaynatın. Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edin. Ilıttığınız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirin. Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alın. Ortalarına Antep fistığı serperek servis yapın.