17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1 kg. çiğ burma kadayıf
- 600 gr. margarin
- 1 kg. öğütülmüş fıstık içi
- 1 çorba kaşığı pekmez
- Şerbet İçin:
- 6 su bardağı su
- 3 kg. toz şeker
Süre:45 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelene dek kaynatın. Kadayıf için 100 gr. eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın. Tepsinin dibine sürün.
Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya fıstık içi sepin. Sonra bir ucundan tutun burarak sarın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan eritilmiş margarini sürün. Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün.
Burma kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Aynı tepside ters yüz ederek 10 dakika da diğer yüzünü pişirin. Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çektikten sonra servis edin.
- 1 kg. çiğ burma kadayıf
- 600 gr. margarin
- 1 kg. öğütülmüş fıstık içi
- 1 çorba kaşığı pekmez
- Şerbet İçin:
- 6 su bardağı su
- 3 kg. toz şeker
Süre:45 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelene dek kaynatın. Kadayıf için 100 gr. eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın. Tepsinin dibine sürün.
Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya fıstık içi sepin. Sonra bir ucundan tutun burarak sarın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan eritilmiş margarini sürün. Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün.
Burma kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Aynı tepside ters yüz ederek 10 dakika da diğer yüzünü pişirin. Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çektikten sonra servis edin.