Cevizli Kadayıf

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1 adet yufka
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
- 300 gr. tel kadayıf
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Şerbet Malzemesi:
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su

Süre:40 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Bir kapta şeker ve suyu kaynatın. Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın.

Tezgaha yufkayı serin. Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin. Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın.

Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 2 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin. Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin. Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.
 
Geri
Üst