17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1 adet yufka
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
- 300 gr. tel kadayıf
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Şerbet Malzemesi:
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Süre:40 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Bir kapta şeker ve suyu kaynatın. Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Tezgaha yufkayı serin. Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin. Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın.
Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 2 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin. Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin. Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.
- 1 adet yufka
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
- 300 gr. tel kadayıf
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Şerbet Malzemesi:
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Süre:40 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Bir kapta şeker ve suyu kaynatın. Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Tezgaha yufkayı serin. Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin. Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın.
Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 2 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin. Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin. Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.