17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 5 çay bardağı un
- 4 adet yumurta
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1,5 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- Hindistan cevizi
- Şerbeti İçin:
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/4 limon
Süre:50 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatın. Soğumaya bırakın.
Yumurtaları şekerle beraber köpürene dek çırpın. Yoğurdu, irmiği, vanilyayı katın. Elenmiş una kabartma tozunu ekleyerek çırpma kabına alın. İri dövülmüş cevizleri de alıp karıştırın. Küçük bir fırın tepsisini hafif yağlayıp, hamurun yapışmaması için şeker serpiştirin. Hamuru tepsiye döküp, önceden ısıttığınız orta ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirin.
Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı su gezdirin. Önceden hazırlayıp, soğuttuğunuz şerbeti revaninin her köşesine eşit olarak yayın. Şerbetini emdiğinde dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine, hindistan cevizi dökerek servis yapın.
- 5 çay bardağı un
- 4 adet yumurta
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1,5 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- Hindistan cevizi
- Şerbeti İçin:
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/4 limon
Süre:50 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatın. Soğumaya bırakın.
Yumurtaları şekerle beraber köpürene dek çırpın. Yoğurdu, irmiği, vanilyayı katın. Elenmiş una kabartma tozunu ekleyerek çırpma kabına alın. İri dövülmüş cevizleri de alıp karıştırın. Küçük bir fırın tepsisini hafif yağlayıp, hamurun yapışmaması için şeker serpiştirin. Hamuru tepsiye döküp, önceden ısıttığınız orta ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirin.
Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı su gezdirin. Önceden hazırlayıp, soğuttuğunuz şerbeti revaninin her köşesine eşit olarak yayın. Şerbetini emdiğinde dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine, hindistan cevizi dökerek servis yapın.