1
EXE RANK
BabyLoN~
Fexe Kullanıcısı
Tarifin Adı : Çilek Soslu Kazan dibi Malzemeler : 1 lite süt ve pudra şekeri
1 çay b.pirinç unu 2 çorba k.nişasta
1 yumurta sarısı 1 p.vanilya
1 su b.toz şeker
Sosu İçin:
500 gr.çilek
1 su b.toz şeker
1 çay b.nişasta 2 su b.su
Üzeri için: Hindistan Cevizi
Hazırlanışı : İlk olarak kazan dibi hazırlanır. Bunun için tencereye 1 litre süt toz şeker pirinç unu nişasta yumurta sarısı ve vanilya alınarak karıştıra karıştıra pişirilir. Bir fırın tepsisi ocağın üstüne alınarak altı yakılır. Pişirilen muhallebiden biraz tepsinin tabanına yayılır. Üzerine biraz pudra şekeri elenir kaşıkla çevrilerek tekrar muhallebi ve tekrar pudra şekeri konularak altı biraz yakılır. Diğer taraftan çilekli sos için tencereye çilek püresi ve toz şeker alınarak pişirilir. Daha sonra su ve nişasta karıştırılarak ilave edilir ve sos bağlanır. Soğumuş kazibinin üzerine dökülerek bir kaç saat buzdolabında bekletilir. Hindistan cevizi ile servis yapılır.
1 çay b.pirinç unu 2 çorba k.nişasta
1 yumurta sarısı 1 p.vanilya
1 su b.toz şeker
Sosu İçin:
500 gr.çilek
1 su b.toz şeker
1 çay b.nişasta 2 su b.su
Üzeri için: Hindistan Cevizi
Hazırlanışı : İlk olarak kazan dibi hazırlanır. Bunun için tencereye 1 litre süt toz şeker pirinç unu nişasta yumurta sarısı ve vanilya alınarak karıştıra karıştıra pişirilir. Bir fırın tepsisi ocağın üstüne alınarak altı yakılır. Pişirilen muhallebiden biraz tepsinin tabanına yayılır. Üzerine biraz pudra şekeri elenir kaşıkla çevrilerek tekrar muhallebi ve tekrar pudra şekeri konularak altı biraz yakılır. Diğer taraftan çilekli sos için tencereye çilek püresi ve toz şeker alınarak pişirilir. Daha sonra su ve nişasta karıştırılarak ilave edilir ve sos bağlanır. Soğumuş kazibinin üzerine dökülerek bir kaç saat buzdolabında bekletilir. Hindistan cevizi ile servis yapılır.