17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1 kg. süt
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 125 gr. margarin
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- Üzeri İçin:
- 1 paket çilek jölesi
- 250 gr. çilek
Süre:25 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Tencerede margarini eritin.Unu ve pirinç ununu ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Üzerine süt, şeker ve vanilyayı ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırın. Mikser ile 5 dakika çırpın. Tabanını biraz su ile ıslattığınız geniş bir borcama dökün ve soğumaya bırakın.
Üzerine tarife göre jöleyi hazırlayın ve muhallebinin üzerine dökün. Ayıklanıp ikiye bölünmüş çilekleri üzerine aralıklarla koyun. Buzdolabında jöle donana kadar -yaklaşık 1 saat- beklettikten sonra servis yapın.
- 1 kg. süt
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 125 gr. margarin
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- Üzeri İçin:
- 1 paket çilek jölesi
- 250 gr. çilek
Süre:25 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Tencerede margarini eritin.Unu ve pirinç ununu ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Üzerine süt, şeker ve vanilyayı ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırın. Mikser ile 5 dakika çırpın. Tabanını biraz su ile ıslattığınız geniş bir borcama dökün ve soğumaya bırakın.
Üzerine tarife göre jöleyi hazırlayın ve muhallebinin üzerine dökün. Ayıklanıp ikiye bölünmüş çilekleri üzerine aralıklarla koyun. Buzdolabında jöle donana kadar -yaklaşık 1 saat- beklettikten sonra servis yapın.