Çilekli Tavuk Göğsü

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1 kg. süt
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 125 gr. margarin
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- Üzeri İçin:
- 1 paket çilek jölesi
- 250 gr. çilek

Süre:25 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Tencerede margarini eritin.Unu ve pirinç ununu ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Üzerine süt, şeker ve vanilyayı ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırın. Mikser ile 5 dakika çırpın. Tabanını biraz su ile ıslattığınız geniş bir borcama dökün ve soğumaya bırakın.

Üzerine tarife göre jöleyi hazırlayın ve muhallebinin üzerine dökün. Ayıklanıp ikiye bölünmüş çilekleri üzerine aralıklarla koyun. Buzdolabında jöle donana kadar -yaklaşık 1 saat- beklettikten sonra servis yapın.
 
Geri
Üst