20
EXE RANK
`korkunc` `FENA`
Fexe Kullanıcısı

New York merkezli Corning, Gorilla Glass serisinin yeni varisi Willow Glass’ı SID 2012 ekran haftasında duyurdu. Şimdiye kadar yapımı imkansız olarak nitelendirilen roll-to-roll adlı bir üretim methodunu kullanan tecürbeli üreticinin hem tüketicilere hem de üreticilere müjdeli haberleri var.
Yeni roll-to-roll yöntemi, 100 mikron kalınlığında ve yukarıdaki resimde de görüdüğünüz gibi oldukça esnek Willow Glass’ın üretilmesini mümkün kılıyor. Üstelik camın dayanıklılığı artıp ağırlık ve kalınlık gibi nicelikleri azalırken fiyatı da önemli şekilde etkilenecek. Artık çok daha dayanıklı aletleri ucuza satın almak mümkün olabilecek.Willow Glass’ın kağıt gibi rulo haline getirilebildiğini görüyoruz. Bu özellik, esnek ekranlı cihazlara bir adım daha yaklaştığımızı müjdeliyor. Esnek ekranlar üretiliyor, fakat esnek camlar olmadığı sürece bu ekranları piyasada görmemiz mümkün olmayacaktı.
Corning, devrim niteliğindeki üretim methodu sayesinde LCD ve OLED ekran türlerinin her ikisinin de kaplanabileceğini bildiriyor. Akıllı telefon, tablet, müzik çalar ya da diğer aygıtlarda yer alabilecek. Üretiminin ne zaman başlayacağı bilinmiyor. Halihazırda Gorilla Glass 2 ve Lotus Glass seri üretimi devam ediyor.
The Verge‘e göre; Willow Glass’ın üretimi yıl sonuna doğru başlayabilir. Aynı dönemde Samsung’un esnek OLED ekranları piyasaya sürülmeye hazır hale gelecek. Yani 2013′te esnek ekranlı tabletler görmemiz kuvvetle muhtemel. Akıllı telefonlarda bu tür bir ekranın kullanılıp kullanılmayacağı konusunda kesin bir bilgi yok.
Corning’in yeni üretim tekniğine ait tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.
Kaynak: Engadget