Cs 1.6 Deticated Server Hakkında Kapsamlı Bilgiler...!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HunTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0
EXE RANK

HunTR

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
HunTR
Merhaba Arkadaşlar,

Sizlere Hep konuşulan ve bir yerde sabit bir fikri olmayan deneyipte yapamadığınız ve çok üzüldüğünüz Deticated Server için
kapsamlı ve geniş bilgiler sunmak istiyorum bende ilk başlarda böyle başlamıştım hiçbir fikrim yoktu fakat kendimi geliştire geliştire
bu işleri büyüttüm şimdi sizlere normal hosting ve deticated hosting arasında'ki farkı anlatmak istiyorum ikisinin arasında büyük bir
fark var zaten bunu bilen çoktur ama bazen bu hosting'ler para tuzağı olabiliyor mesela bir mod ekliyeceksiniz ona'da ayrıca para
isteniliyor Server kiralıyacaksınız zaten ona 30-40 yeri geliyor 200 tl harcanıyor bunun gibi işlere girmek istemeyenler ve
kendi Serverini açmak istiyenler zaten bellidir bende o kitleye hitap ediyorum çoğu zaman internet'de dolaşırken hep bu konuya
rastlıyorum herkes soruyor bu server nasıl açılıyor veya nasıl kurabilirim bende hep bunlara rastlardım zaten nasıl kurulucağıyla
ilgili bilgiler var fakat pek açık değil bende bunları denedim ama olmadı ve kendi kendime çözdüm bu bilgi ve birikimi biriktirerek
bir bölgede depoladım ve şimdi sizler'le paylaşıyorum önce Deticated Server Nedir onu açıklıyalım,

Deticated Server Counter-Strike 1.6 çıktığından beridir varolan bir sistemdir yani kendi oyun ağınızı kurmanıza yarar
arkadaşlarınız'la oynamanızı sağlar vakit amaçlıdır hiçbir ücreti yoktur kendiniz kurarsınız zaten kurulum fazla vakit istemez
sadece port açmak ve mod eklemek dışında bunları yaptıysanız zaten bir sunucuya sahipsiniz demektir sizlere uzun bir
anlatım yapıcam ve bu konuyada artık bir açıklık getirelim'de yapmak istiyenlerin bir kerecik olsada kursağında kalmasın
hevesleri kırıldığında zaten bir işe yaramıyor onun için bu konuda açık açık herşeyi izah ediyorum lütfen aklınıza takılan
veya bilmedikleriniz bana danışın pm atın vaya msn adresimi ekleyin bilgi ve birikimi olmayan arkadaşlar sizlere
her daim yardım için hazırım lütfen bilmediklerinizi sorun diyerek konuya giriş yapalım,

Normal Hosting Ve Deticated Hosting Arasındaki Farklar,

Normal Hosting,

1- Her zaman günceldir,
2- Webmod,plugin gibi eklentilere sahiptir,
3- kasma,ping,lag,loss gibi olaylar azdır,
4- ayrıca bir mod ekleme işlemine ayrı bir ücret istenir ?
5- Bu hostingleri kuranlar çok para harcamıştır,
6- Her Ay para verirsiniz
7- Her zaman güncelleme olur
8- Ay sonunda para Vermediyseniz Serveriniz elinizden alınır

işte size normal hosting'in farkları,

Şimdi gelelim Normal Deticated Hosting'e

Deticated Hosting,

1-Kendi istediklerinizi yapmada özgürsünüz
2- panel Mevcuttur ( Ayrıca web panelde mevcuttur)
3- para pul istemez
4- ping,lag,loss, gibi sorunları biraz vardır (internet durumunuza göre)
5- ayrı bir mod'a plugine para istemez,
6- güvenilir,ve günceldir,
7- istediğiniz zaman açıp/kapatma durumunuz var
8- istediğiniz kadar oynama hakkınız var
9- Asla para ödemiyorsunuz
10- Aylık ücret sıkıntısı derdi tasası yok
11- interneti bu sunucuyu kaldıracak olanlar için gerçekten kaçılmaz bir fırsat,

İşte normal Hosting ve Deticated Hosting arasındaki fark hiç abartmadan söyledim zaten doğrusuda bu eğer internet hızınız iyi ise
bir Deticated Sunucusunu kaldıracak kapasite varsa Bence bu fırsat kaçmaz kurun bitane istediğnizi yapın Zaten bu bu yüzden var :)
Arkadaş Arasında oynayın Veya başka insanlar ile güncel tutun keyfinize göre düzenleyin daha ne olsun zaten Normal hosting'den ayıran
özellikler bunlar sade,şık,kullanışlı herşeyi bedava kurmak sadece 10 Dakika ? Bu kadar ucuz bir zamana böyle bir Server kurmak
herkesin hayali diye düşünüyorum merak etmeyin bu yazının sonunda Server kurmak için gerekli dökümanları vericeğim :)
bunuda unutmadım Server açamayanlar Heyy.. :) buyrun sizlere geniş anlatım Ama bir konuda dikkat !!

Eğer internet hızınız Bu Serveri kaldıracaksa Açın normalde olur ama ping fazla gelir :) yoksa fazla işi gücü olmaz,,

Şimdi Şu husuta'da Ayrıca bir anlatım yaapyım,

Port Açmak

port açma işlemi neden var ? çünki gerekli bir olaydır başka arkadaşlarınız serverinize almak istiyorsanız bunu yapmanız şart
zaten bazı kişiler bu konuda takılıyor yanlışmıyım ? Onun için Bu kısma dikkatli bakar ve okursanız olacağından emin olabilirsiniz
ilk başta yapmanız gereken tek şey var oda modeminizin markasını bilmek vede Pc ip numarasını bilmeniz bunu bilmiyorsanız
başlat> çalıştır> cmd> Çıkan siyah ekrana ipconfig yazın enter'layın ''ethernet bağdaştırıcı yerel ağ bağlantısı'' yazan yerde
ip adresiniz yazıyor 192.168.x.x. şeklinde işte o sizin pc numaranız veya bunu bilmiyorum diyorsanız şunu yapın masaüstünde
CS 1.6 var ise sağ tıklayın özellikler>hedef bul bunu yaptığınızda karşınıza çıkan klasör'den Hlds isimli Deticated Serveri
bulun Açın isim falan istiyorsa girin yeter ki açılsın sonra orda ip numarası yazıyor oda sizin pc ip numaranız bu Pc ip
numarasını öğrenme'nin en kolay yolu bunu yaptınız pc ip numaranız artık cebinizde :) şimdi ise port açmak için gerekli modem
bilgilerini bilmeniz gerekir yani modeminizin markası diyelim Airties 1250 bununla ilgili giriş bilgisini bilmeniz gerekir yani
oturum açma adresi 192.168.2.1 diye biliyorum bu oturum açma numarasıdır eğer buysa hemen isim şifre ile giriş yapın
veya başka bir modem'se internetten kısa bir araştırma ile modeminizin markasına göre oturum açma ip numarasını bulun
buldunuğuzda dediğim gibi oturumu açın şimdi geldik portları nasıl yapıcaz önce 2 adet port açıcaz internet'de hep port açma için
3700 diyen şahıslar var işte o öyle olmuyor :) yanlıştır port açma 27015 olacaktır :) bu kısmı yanlış yapanlar asla Server
KURAMAZLAR.. bana kulak verin gerisi gelir şimdi port açmak için 2 adet isteğim var bir

port açmak

Önce isim giriceksiniz onu CS-1 yapın daha sonra port numarası 27015 yapın diğerlerinede 27015' yazın ve TCP yapın kaydedin
daha sonra 2.ci port için yine aynı ismi fakat CS-2 olacak bunu yazın port numarasını 27015 UDP yapın diğerlerinide aynı port numarası yapın
yaptınız mı :) Tamam şimdi geldik yönlendirme olayına buna ise pc ip numaranızı yazıcaksınız onun için hemen 192.168.x.x numarasını yazın
bu sizin numaranız olacak benim ki örnektir neyse onuda yazdığınızda kaydetmeyi unutmuyoruz kaydet diyoruz ve portları açtık :)
ayrıca port açarken her ikisinide kaydediyoruz bazen unutanlar oluyor :) aman dikkat şimdi burda işimiz bitti yapmamız gereken diğer
işlem ise Sabit ip alma olacak bunuda hemen no-ip adresinden sağlıyoruz Ayrıca Şu kısımda dikkat edelim modem'e reset gelirse
veya elektirik giderse sabit ip numarası değişir :) panik yapmayın domain adı ile girersiniz mesela ugaming.no-ip.com:27015
gibi yinede siz dikkatli olun eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız hemen bozulmayın :D domain ip'si ile girersiniz,

Şimdi geldi Sabit ip Almaya Bu kısmı Alıntı olarak Yazıyorum Dawk12 Arkadaşımız Nasıl Sabit ip alınacak oraya yazmış bende onu alıntı
ederek yazımın sonuna ekliyeceğim ve son işlem olarak Dökümanları verip sizleride şu dertten kurtarıcağım:),

DAWK12 ADLI ÜYEDEN ALINTIDIR,

Şimdi Geldi Sıra Sabit İP almaya burda herkez bayağı takılıyor ben size bu kısmı biraz geniş
anlatmak istiyorum ilk başta No-IP - Dynamic DNS, Static DNS for Your Dynamic IP bu adrese girin daha sonra kayıt olmak için
buraya tıklayın No-IP - The DNS Service Provider şimdi yapmanız gerekenleri tek tek sıralıyacağım

1- Ad Soyad kısmı
First Name: Adınız
Last Name: Soyadınız
How did you hear about us?: Other (bu şıkkı işaretleyin)
Zip/Postal Code: 90 (buraya türkiyenin kodu olan 90'ı yazın)
Intended Use?: Home Game Server (bu şıkkı işaretleyin)

2- Mail Kısmı

Email: Adresiniz
Password: Şifreniz
Confirm Password: Aynı şifrenizi tekrar yazın

3- Güvenlik Sorusu

Security Question: What is your Fathers Middle Name (bu soruyu seçin veya başka soru seçin)
Your Answer: (babanızın soyadını yazın)
Birthday: (doğum tarihiniz Ay,Gün Olarak)

Account Verification: (bu kısma ise yazan rakamları ve harfleri yazın)
Terms of Service: (Sözleşmeyi Kabul edin)

Bu adımlardan Sonra Son adım olarak Sağ alt tarafta duran ''I Accept, Create My Account''
butonuna basarak Diğer işlem için Onay verin,

Daha sonra karşınıza bir onay bölümü çıkacak bu bölümde E-mail adresinize aktivayson için
posta gönderildi hemen Mail adresinizi açın ve bu aktivasyon mailine tıklayarak işleminizi onaylatın

Onaylamanız gereken yeri size gösterelim ki sonra sorun olmasın onay vericeğiniz kısım

''To activate your account please click the following URL:'' Bu yazının altındaki
Aktivasyona tıklayın ve karşınıza bir Adres daha gelicek Ve o kısımda şöyle bir yazı yazarsa
Aktivasyonunuz onay almıştır ''Account Confirmed!'' Bu yazı geldiğinde hemen No-ip.com
Adresinden oturum açıyoruz No-IP - Dynamic DNS, Static DNS for Your Dynamic IP bu adrese girin ve sağ üst kösede bulunan
Username Password kısmına isminizi ve şifrenizi girin, Örnek; Mustafa şifre 12345 ! Şeklinde
bu isim ve şifrenizi nasıl anlıyacaksınız kayıt olurken kullandığınız isminiz ve şifreniz
olacak yani No-IP - The DNS Service Provider bu adresteki girdiğiniz isminiz ve şifreniz
oluyor hemen isim ve şifre girerek login diyoruz karşınıza bir sayfa daha çıktı bu sayfada ise
yapmanız gereken şey mail ve şifrenizi girmeniz (bu şifre kayıt olurken girdiğinizdir)
Hemen giriyoruz ve login diyoruz

!! AMAN DİKKAT,
ŞİMDİ İŞLERİN EN ZORUNA GELDİK BU KISIMDA TEK BİR HATA BİLE SERVERİNİZİN AÇILMAMASINA NEDEN OLUR
ONUN İÇİN VERİCEĞİM ADIMLARA DİKKAT EDİN ŞİMDİ ÇIKAN SAYFADA Kİ 5 ADET KUTUCUĞU GÖRÜYORSUNUZDUR
İSİMLERİ

1- Manage Domains
2- Add Domain
3- Refer Friend
4- Add A Host (x) BU KUTUCUĞA TIKLAYIN ..!!
5- Manage Hosts

ŞİMDİ BU KISIMDA YAPMANIZ GEREKEN TEK ŞEY VAR ODA ''ADD A HOST'' KUTUCUĞUNA TIKLAMAKTIR
DİĞERLERİNİ KARIŞTIRMAYIN,

EVET GELDİK SERVERİMİZİN AÇILACAĞI VE KAYIT OLACAĞI YERE BU İŞLEMLERDEN SONRA DETİCATED
SERVERİNİZ AÇILIYOR EĞER DİĞER İŞLEMLERİ DOĞRU YAPTIYSANIZ,

Hostname: BU KISMA SERVERİNİZİN ADINI YAZIN (SAĞ TARAFTA DURAN ZAPTO.ORG KISMINI NO-İP.ORG
OLARAK DEĞİŞTİRİN,

IP Address: BURDA NE YAZIYORSA ONA DOKUNMUYORUZ
Host Type: BUNADA DOKUNMUYORUZ
Assign to Group: BUNADA DOKUNMUYORUZ
Enable Wildcard: BUNA HİÇ BULAŞNIYORUZ :))

EVET BU İŞLEMLERDEN SONRA SAĞ ALT KÖŞEDE DURAN CREATE HOST TUŞUNA BASIYORUZ VE İŞLEMİ BİTİRİYORUZ,

İŞLEMİ BİTİRDİK ŞİMDİ İSE KARŞINIZA ÇIKAN KUTUCUKTA YANİ Hosts By Domain KISMINDA YAZAN
HOST ADI VE SERVER İP NUMARASINI GÖRÜYORSUNUZ İŞLEMİMİZ BU KISIMDAN SONRA BİTMİŞTİR
ŞİMDİ YAPMAMIZ GEREKEN TEK ŞEY ODA DUC 3.0 PROGRAMINI İNDİRMEKTİR

DUC 3.0 PROGRAMININ KULLANIMI,

PROGRAMI İNDİRİP KURUYORUZ DAHA SONRA C:\Program Files\No-IP BU KISIMDAN DUC 3.0 PROGRAMINA
ULAŞIYORUZ VE DUC30 YAZAN EXE'YE TIKLAYIP PROGRAMI ÇALIŞTIRIYORUZ BU KISIMDA YAPMANIZ GEREKEN
NO-İP.COM SİTESİNE KAYIT OLURKEN GİRDİĞİNİZ MAİL ADRESİ VE ŞİFRESİNİ GİRMEKTİR BUNLARI YAPTIKTAN
SONRA OK TUŞUNA BASIYORUZ VE HOST'UMUZ AKTİF HALE GELİYOR UNUTMAYIN DETİCATED SERVERİNİZİ
AÇMADAN ÖNCE İLK BAŞTA DUCK PROGRAMINI AÇIN DAHA SONRA SERVERİNİZİ AÇIN

PROGRAMI AÇTIK KARŞINIZA BİR KUTU ÇIKTI ORDA YAZAN SERVERİMİZİN BAŞINDAKİ İKONU İŞARETŞİYORUZ
BU İŞLEM DIŞINDA BAŞKA BİR ALANA GİRMİYORUZ SADECE HOST ADRESİNİZİN BAŞINDAKİ İKONA TIKLAYIN YETER
TIKLADIKTAN SONRA SAVE DİYORUZ VE İŞLEMİ TAMAMLIYORUZ DAHA SONRA ÇIKAN DUCK PROGRAMINI HİÇ
KAPATMIYORUZ BU AÇIK KALAN PROGRAM SAYESİNDE SERVERİNİZ DAİMA AKTİF OLACAKTIR,

İP ADRESİ VE SERVERE BAŞKA ARLADAŞLARINIZI ÇAĞIRMA

ŞİMDİ GELDİ EN ÖNEMLİ KISMA BU KISIMDA ARKADAŞLARINIZ SERVERE ÇAĞIRMAK İÇİN İP ADRESİNİZ
BİLMENİZ GEREKMEKTEDİR BUNUN İÇİN ARKADAŞLARINIZIN GİRECEĞİ İP ADRESİ SİZİN ALDIĞINIZ
HOST ADRESİ VEYA SABİTLEDİĞİNİZ DUCK PROGRAMINDAKİ İP VEYA İNTERNET'E İP ADRESİM.COM SİTESİNDE
OLAN İP ADRESİNİ VERİCEKSİNİZ SİZDE YA BU ADRESLERLE GİRİN VEYA PC'NİZİN İP NUMARASIYLA GİRİN

İŞTE BU KADAR KOLAY GELSİN :))

Not: Evet arkadaşlar baştan sona kadar kendim anlattım Sabit ip ve Duc kullanımını dawk12 adlı üyeden alıntı ile bitirdim
gördüğünüz gibi zor değil biraz uğraştırır fakat sonunda istediğinize ulaşabilirsiniz, :)

Bana vakit Ayıran tüm arkadaşlara Teşekkürler...

Server Kurmak için Gerekli Dökümanlar

Download:

Linkler Günceldir,

DuckSetup 3.0 Link: 2shared - download ducsetup.exe

Server Döküman Link: 2shared - download CSSERVERZ.rar

Linklerde kırılma olursa bilridin,

Ayrıca port açarken TCP/UDP yapmayı unutmayın

Örnek: Anlatmayı unutmuşum port açarken bir port'u TCP Diğer port'u İse UDP olarak yapıcaksınız,

Geri