CS Komutları & CFG Kodları + Anlamları & Anlatım.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jackinq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0
EXE RANK

jackinq

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
jackinq
Deyişik Ayrıntılar & Kişisel ayarlar.
1-Develoder : Cs Sunucuya baglı iken tüm baglantı bilgilerini gösterir. 2-scr_conspeed : Konsolun açılış hızını degiştirir.Ne kadar yüksek yaparsan okadar hızlı açılır.(tavsiye - 9999) 3-jpeg_quality : SS kalitesi 4-mat_monitorgamma : "nosound" : Ses downloadları kapama 5-cl_radartype :Radar görünümünün saydamlıgıdır.> 1Saydam | 0 Yarı saydam. 6- cl_scalecrosshair : (cl_crosshairscale) Xhair boyutu cl_crosshairalpha cl_crosshairusealpha cl_c4progressbar cl_radaralpha
7-hund_centerid : Silahınızı bir oyuncuya dorulttunuzda o oyuncunun nicki 1`de ekranın ortasında - 0`ekranın sol alt küşesinde görünmesini saglar.
8-hud_fastswitch : Herhangi bir slottaki silahın hızlı seçmek için kullanılır.1`hızlı 0`normaldir.con_enable cl_forcepreload snd_mixahead sv_forcepreload r_dispusestaticmeshes

Microfon Bölümü
voice_loopback : kendi sesnizi duyma
voice_avggain : Sesiniz çok fazla çıkıyorsa ve pek anlaşılmıyorsa yükseltin
voice_maxgain : Sesiniz biraz az çıkıyorsa yükseltin

SeS Bölümü
hisound : Sesleri 8 bit algılamayı ve yüksek sesleri duymanızı saglar.
loadas8bit : Sesleri 8 bit algılamayı ve yüksek sesleri duymanızı saglar.
iki komutuda yazarsanız daha net olur.

Görsellik Bölümü
net_graph : bu komutla o anki fps`nizi görebilirsiniz. 0 kapatır. 1 2 & 3 Açar en iyisi 3
fps_max : Bu komutla maksimum fps sınırınızı yapmış olursunuz.Yani Performansınız.60 Defauld | 101 Maxsimumdur.
cl_himodels : Bu degişkeni 0 olarak atamanız yüksesk kaliteli model renderingini engelleyerek FPS artışını katkıda bulunucaktır.1 yüksek kalitedir 0 ise düşük kalitedir.
cl_showfps : Fps`nizi ekranın sol-üst köşesinde gösterir net_graph aktif deyil ise bunu aktif etmenizi öneririm .Fps`nin sol üstt görünümü : 1 açık + kapalı
cl_phys_prop_enable : Kullanıcı taraflı fiziksel objeleri gösterme
cl_show_bloodspray : Kan
cl_ejectbrass : Silahınızdan çıkan boş kovanlar
cl_sho_splashes : Su sıçramaları
r_rainsimulate : Yagmur
mat_fastnobump : Hızlı bump-mapping
mat_fastspecular : Hızlı specular-mapping
mat_bumpmap : Bump-mapping
mat_specular : Specular-mapping
mat_dxlevel : Bu ayarla çok güçsüz bir Pc`niz olmadıkca oynamayın. Gerçekten kalitedüşürüyor.
Diger degerler, 80 90 95 (60 ama bunu kullanmayın) Ayrıca 9,0 destekleyen bi kartınız varsa 7,0 kullanmanız saçma.
mat_clipz : Gereksiz objeler
mat mipmaptextures : Texture işlenmesi\mesafe
mat_hdr_enabled : HDR
mat_picmip : Texture kalitesi (0,,,4)
mat_redıcelfillrate : Shader dondurma hızını düşürme
mat_trilinear : Trilinear filtreleme
Kan & blood & vucud parçaları vs. 4 ü için komut 1.0 görünür 0 Görünmez
violence_agibs :
violence_hgibs :
violence_hblood :
violence_ablood :

muzzleflast_light : Silahtan çıkan ateşler
r_lod : Model detayı seviyesi (-5 en yüksek +5 en düşük)
r_rootlod : Genel detay seviyesi (Verilebilinecek en yüksesk deger 7.1)
r_avglight : Vertex shader üstünde ortalama işıklandırma
r_shadows : Gölgeler
r_dynamic : Bu degişkenin 1 olması dynamic-lightning denilen uygulamayı devreye sokar ve FPS yi düşürür.Dinamik ışıklandırma Açık 0 Kapalı`dır.
r_cheapwaterend : Su textureleri
r_cheapwaterstart : Su işlemeleri
r_decal_cullsize Uzaktaki işleme\texture kalitesi düşürme
r_decals : kurşun izleri (300 Görünür 0 Görünmez)
r_drawflecks : mermi çarpmalarını kapama
r_occlusion: Görüntü kalitesi düşürürken FPS arttırır.
r_propsmaxdist :Obje dönüşüm mesafesi ayarlama
r_waterforceexpensive : Yüksek kaliteli su
r_lightmap : Bu degişkeni 0 yapmak haritalardaki ışıklandırma ve gölgelendirme modunu software
moduna yakın bir tarza çevirerek FPS yi arttırır. 1 normal kalite 0 ise düşük kalitedir.
mp_decals : Bu komuta mermi delikleri logoların görünümü 300 açar 0 ise kapatır.
gl_picmip : Genel texture,model,skin kalitesini düşürerek kartınızın üstündeki yükü hafifleten bu komutta,ne kadar "yüksesk degerler" verirseniz kalite o kadar düşer ,buna baglı olarak "FPS yükseslir" "0 Defauld degerdir. | 0,75 Düşük kalite yüksek FPS
gl_max_size : En yüksek texture boyutunu belirler.Voodoo 3 ve aşagı kalitede olan 3dfx kartları için en yüksek deger 256`dır (kimde kaldı o kartlar len : ) Eger bir Ge-Force`a sahipseniz bu degeri 512 ye çıkararak çok daha kaliteli görüntülere sahip olabilirsiniz Bu degeri ne kadar "düşürürseniz" FPS o kadar artar ama aynı şekilde görsel kalite düşer.256 Normal kalıte & normal FPS 128 Düşük kalite yüksek Fps 64 ÇOk düşük kalite çok yüksek Fps tavsiyem (256)
gl_cull : Bu komut her hangi bir 3-D sayesinde sadece "görünen" nesnelerin render edilmesini saglar.Görünmeyen nesnelerin render edilmesini pekde bir faydasının olmayacagını düşünerek bu degerin 1 olarak kalması çok faydalı olucaktır.1 normal kalite 0 ise düşük kalitedir.
gl_playermip : Bu komutu gl_picmipin oyuncu modelleri için olanı olarak da düşünebilirsiniz.Ne kadar yüksesk degerler verirseniz FPs okadar "artar" yanlız kalite düşer.Bu komutu kullanırken ne kadar yüksek degerler vermeniz tamamiyle sizin insiyatifinize kalmış.Defauld : 0,0 dır.
gl_lightholes : Default olarak gelen 1 degerş "ışık deliklerini" görmemizi saglar.Bunu 0 yapmanız PFSyi arttırır.
1 - Görünür 0 görünmez
gl_round_down : Bu komut texture boyutundanki round-down degerini belirler.Yüksesk degerler vermeniz durumunda FPS artacagı gibi texture kalitesi düşecektir. 3 - 9 deger verebilirsiniz. (defauld 3)
gl_texsort : Bu degerin 1 olması durumunda textureler daha canlı parlak görünecektir. 0 yaptıgınızda FPS artacakgı gibi görsel kalitede düşme yaşanabilir.

gl_texturemode (Texture Modunun ismi)
1-)GL_NEAREST_MIPMAP_NEAREST
2-)GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST
3-)GL_NEAREST_MIPMAP_LINEAR
4-)GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR
En kaliteliden kalitesize dogru sıralama :
4>3>2>1
En yüksek FPS verenden en az FPS verene dogru olan sıralama
1>2>3>4
NoT : En yüksek FPS veren 1 ve 2 . modları lullandıgınızda uzaktaki nesneleri tam olarak seçemeye bilirsiniz.
gl_wateramp : Bu degişkenin 1 olması bazen haritalarda olan "sulardaki" dalgaların şiddetini (amp)
1- Dalgalı 0 - Dalgasızdır.
fog_enable : Sis
fog_enable_water_fog

Rateler.
cl_cmdrate: Bu Komutun az olması durumunda mermi sekmesi sorunu yaşayacaz ama çok fazla olursada bu sefer FPS sorunu ortaya çıkacak.

Önerilen Değer: 133
Böylece mermi sekmesi çok az olacak ve FPS Dengelenecek.

cl_updatarate: Bazı Ustalar bu değerin önemsiz olduğunu söylesede giden ve gelen bağlantıları eşitlemek amacıyla bunun değerini mutlaka cl_cmdrate ile aynı yapın.

FPS Dengelenecek, Ping Sorunu Olmayacak

Önerilen Değer: 101

Rate: Bu değerin düşük veya yüksek olması choke'a yol açacak buda oyunda donmalara , kasmalara neden olacaktır.

Biz bunu Public Sunuculardaki en iyi değerini bulduk ve sizlerle paylasıyoruz.

Önerilen Değer: 25000.2451

ex_interp: DeLi CFG Sürümlerinde hep yüksek tutulan bu değerin ben asla ve asla 0 yapmanızı tavsiye etmiyorum.

Bu Değer Direk Görüntüyü görüntü kalitesi ise doğrudan FPS'nizi etkileyecektir.

Oyuncuyu Görme karesini etkiler.

Minumum: 0.05 , Maximum 0.1 Olmalıdır. Görüntü ile ters orantısı vardır! Az olması Görüntü kalitesini yükseltir.

Bu nedenle biz default halini öneriyoruz. Public veya mac sunucularında sorun yaratmıyor!

Önerilen Değer: 0.1

Cl_rate: Default değeri 9999 olan bu komut ile oynamanızı tavsiye ediyorum. Bazı CFG'lerde 12000 Olur ama FPS Sorunu yapmaktadır.

Önerilen Değer: 9999

cl_fixtimerate: Bu Değer ile oynamanızın bazı yan etkileri ve sakıncaları olabilir. Bu değerle oynanması durumunda görüntü'de donmalar olacaktır

Önerilen Değer: 7.5

cl_clockreset: Bu komutla oynamanızla beraber paket kayıpları yaşarak oyundaki buglara neden olacaktır. Bu nedenle def halinde kalması en iyisi olacaktır.

Önerilen Değer: 0.1

Fakelag : Önüne Değer Girerseniz Tablodaki Pinginiz sahte olarak bi o kadar artacaktır.

Önerilen Değer : 0
Böylece Pingimiz gerçeği gösterecek.

cl_allowdownload: Sizde Olmayan Mapleri, otomatik olarak sunucudan yüklemek istiyor veya istemiyorsanız değer verin.

Önerilen Değer: 1
Böylece Bizde olmayan haritalar sunucudan yüklenecektir.

cl_allowupload : Yukarıdaki Değerle Aynı Yapın. Anlamların pek farkı yoktur.

Önerilen Değer: 1

cl_download_ingame: Bu komut CS Oynarken oyundaki oyuncuların logolarını depolamaya yarar. Buda oyundaki donmalara sebeb olur.

Önerilen Değer: 0

fps_max: Lag'de dalgalanma varsa bunu 101 yapın, yoksa yine 101 yapmanız sizin işinize yarayacaktır.

Komutun anlamı ise saniyedeki oyun dalgalanmasıdır.

Önerilen Değer: 101

fps_modem : Ping'de dalgalanma varsa veya yoksa yani kesinlikle 0 yapın.

Önerilen Değer : 0

fastsprites: Smoke yani sisin kalitesini ayarlar. 0, 1 veya 2 komutu verilebilir.

0 : En Düşük Kalitede ama fps artar. Sis beyaz olur

1 : Orta Derecede olur.

2 : En Yüksek Kalite, Sis gri ve gerçekçi olur. Ama oyun çok donar.

Zaten bu 3 değerde yine adamı göremiyecez. Bari donma sorunu yapmayalım.

Önerilen Değer: 0

cl_latency: Bu değerin tam bi karsılığı yoktur. Sadece lag yapmaması için bi değer arıyoruz. Tamamen net hızıyla, oyunun arasındaki dengeyi yapmanız için koyulmuştur

Önerilen Değer: -120

cl_dlmax: Ne olursa olsun bu değerin kesinlikle 128 olması gerekmekte.

Önerilen Değer: 128

cl_resend : 2 olması ping sorununun önüne geçmenizi sağlayacaktır.

Önerilen Değer: 2

cl_cmdbackup : Loss sorunu yaşamak istemiyorsanız en ideal değer olan 2 değerini verin.

Önerilen Değer: 2

Lütfen yorumsuz geçmeyiniz.bir tşk de çok görmeyin.

Teşekkürler.

şimdiye kadarki en detaylı anlatım sanırım paylaşım için teşekkürler :)

Teşekkürler.

Çok Güzel Anlatım oLmuş Teşekkürler.

Eyw kardesım saoL !

paso alıntı la bu.. !

kendinmi yazdın :D :D :D gülerim hepsi alıntı sadece yazı rengi ve biçimini değiştirip cukka cukka yaptın demi nese ii paylaşım ama sağol

kendinmi yazdın :D :D :D gülerim hepsi alıntı sadece yazı rengi ve biçimini değiştirip cukka cukka yaptın demi nese ii paylaşım ama sağol
Kardeşim ben sana bişe demiyorum kafana göre :D ama HİÇBİRİ ALINTI DEİL İSTERSEN SANA YAPIP ATABİLİRİm. karşılık beklemeden benim amacım bu yardımcı olmak kimsenin hakınıda yemeyiz...

Güzel paylaşım saol bilader güzel anlatmışsın her yeri gezdim ama senin gibi ayrıntılı anlatan görmedim.

PayLaşim İçin TeşekkürLer.

PayLaşim İçin SaoL

güzel anlatım eline sağlık kardesim :)

Birşey Sorucam Bi CFG Buldum Güzel Baya Ancak Çok Kastırıyor Ve Çapraz Gitmiyor Kodlarını Söyleyebilirmisin

Birşey Sorucam Bi CFG Buldum Güzel Baya Ancak Çok Kastırıyor Ve Çapraz Gitmiyor Kodlarını Söyleyebilirmisin

rate 25000.000000
cl_updaterate 101
cl_lw 1
cl_lc 1
cl_dlmax 128
cl_himodels 0.000000
cl_idealpitchscale 0.8
cl_timeout 305
cl_cmdbackup 2
cl_cmdrate 101 bu komutları dene düzelmese msn neden hallederiz.Düzelirsede haberim olsun kardeşim.

Geri