17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 kg. yakın un
- 250 gr. ceviz
- Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı şeker
- 1/2 limon
- Bir miktar su
Süre:40 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Bir paket margarini eritin. Unu havuz gibi açarak içine zeytinyağı, margarin, yumurta, yoğurt ve karbonatı koyun. Hamur haline getirin. Hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun.
Daha sonra hamuru üçe bölüp, merdane ile açın. Dövdüğünüz cevizleri hamurun üzerine yayıp rulo yapıp yuvarlayarak merdane ile tekrar açın. Bardakla daire şeklinde kesin. Kestiğiniz parçaların iki ucunu birleştirin. Yağlanmamış tepsiye dizip, fırına verin. Çıkarttığımızda üzerine soğuk şerbet dökün.
Şerbet İçin; 2,5 su bardağı şekeri, üzerini bir parmak kadar geçen suyla kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dakika bekletip, yarım limonu içine sıkın. Daha sonra dilber dudağının üzerine şerbeti dökün.
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 kg. yakın un
- 250 gr. ceviz
- Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı şeker
- 1/2 limon
- Bir miktar su
Süre:40 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Bir paket margarini eritin. Unu havuz gibi açarak içine zeytinyağı, margarin, yumurta, yoğurt ve karbonatı koyun. Hamur haline getirin. Hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun.
Daha sonra hamuru üçe bölüp, merdane ile açın. Dövdüğünüz cevizleri hamurun üzerine yayıp rulo yapıp yuvarlayarak merdane ile tekrar açın. Bardakla daire şeklinde kesin. Kestiğiniz parçaların iki ucunu birleştirin. Yağlanmamış tepsiye dizip, fırına verin. Çıkarttığımızda üzerine soğuk şerbet dökün.
Şerbet İçin; 2,5 su bardağı şekeri, üzerini bir parmak kadar geçen suyla kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dakika bekletip, yarım limonu içine sıkın. Daha sonra dilber dudağının üzerine şerbeti dökün.