Ekran kayıt programı (resimli anlatım)

20
EXE RANK

SpoinieN-

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.cankskn.com
SpoinieN-
_______ekranınızda gördüğünüz herşeyi kaydedin!!!!!!
evet arkadaşlar bilgisayarınızın ekranından aldığınız hertürlü görüntüyü kaydedebilirsiniz; sitelerde izlediğiniz videolar, animasyonlar, msnde görüştüğünüz kişinin kamera görüntüsünü, bilgisayrınızda bi çalışma hazırlayıp konu anlatımı olacak şekilde istediğiniz video formatında kaydedin...
sıkça aranan programlardan biriydi, hiç anlatımı yok ve bunla ilgili sıkca sorular geldi ve ben de programla ilgili en basit haliyle en düşük seviyeye de hitab edicek bi anlatım hazırladım. rep mep istemez arkadaşlar bi kişinin bile işine yaradığını bilmek bana yeter. ve lütfen hiçbi kendini bilmez gelip de, yok başka yerde vardı, yok fazla basit olmuş çocuk muyuz gibi saçmalıklarla karşıma çıkmasın! şimdiden kolay gelsin umarım işinize yarar

1_öncelikle yeni bi proje açıyoruz
wol_error.gif
Bu Resim Yeniden Boyutlandırılmıştır. Resmin Büyük Halini Görmek İçin Buraya Tıklayınız. Resmin Orjinal Boyutu 1280x800
ilkresimkaytabasla6wo.jpg

2_a; ekranda kendi belirlediğimiz boyuttaki bi kareyi almamızı sağlar,
b; ekranda görünen önceden belirli herhangi bir pencereyi seçmemizi ve bu pencereyi kaydetmemizi sağlar,
c; bu bölümü işaretlediğimiz takdirde ise tüm ekranı kaydederiz.

biz anlatımımıza tam ekran üzerinden devam edelim.

wol_error.gif
Bu Resim Yeniden Boyutlandırılmıştır. Resmin Büyük Halini Görmek İçin Buraya Tıklayınız. Resmin Orjinal Boyutu 1280x800
resimiki6tn.jpg

3_Record Audi; yanındaki kutucuğa tıklarsak, mikrofonunuz varsa sesli kayıt yapma olanağı sağlar,
Record Camera; pc'nizde kurulu webcam varsa tıklanması halinde, kaydın içine kameradan alınan görüntüyü de ekler (ekranda nasıl görünüyosa o şekilde elbette),
Camera Preview; bu özellik webcamdan aldığımız görüntü için önizleme sağlar.

biz bu özelliklerden hiçbirini kullanmayacağımız şimdilik, bu sebepten kutucukların hiçbirini işaretlemiyoruz.
{bu özellikler genellikle bilgisayardan yapılan görüntülü veya sesli konferansları kaydetmek için kullanılır}

wol_error.gif
resim39lh.jpg

4_şimi sona basarak kayıt işlemine başlayabiliriz altı çizili yerlerde yazdığı gibi, F9 kaydı baslatır, F10 ise sonlanırır.
şimdi öncelikle sona basıyoruz

wol_error.gif
resim47ka.jpg

5_son tuşuna bastıktan sonra karsımıza böyle bi pencere cıkıcaktır. suan itibariyle de herhangi bi aktivasyon yok.
şimdi klavyemizdeki F9 tuşuna basarak kayıt işlemimizi başlatıyoruz!

wol_error.gif
resim52rn.jpg

6_潳慮戠獡秽牯穵

resim67vc.jpg

7_evet, suanda kayıt işlemi başlamış bulunuyor. bu işlemin sürdüğünü programın sağ alttaki simgesinden de anlayabiliriz.
şimdi ise kaydı sonlandırmak için F10 tuşuna basıyoruz.
resim78vx.jpg

8_F10 a bastığımız anda, karsımıza bu ekran cıkar ve kaydımızın önizlemesini görürüz, burda save tuşuna basıyoruz.

resim86ct.jpg

9_burda dosyamızı kaydedeceğimiz yeri tayin ediyoruz.
dikkat etmemiz gereken dosyanın programın kendi formatında olmasıdır (yani camtasia recording files).
bu dosya türü cok yer kapladığı ve sadece bu program tarafından oynatılabildiği için pek tercih edilmez.
biz ilerdeki adımlarda bu kayıt dosyamızı istediğimiz formata dönüştüreceğiz.

resim93zh.jpg

10_karsımıza bu pencere cıkacaktır. edit y recording sekmesindeki kutucuğu tıklayıp dosyanın formatını değiştirmeye başlıyoruz.
resim103pt.jpg

11_kayıt dosyasını işaretli konuma getirip, Produce Video As sekmesine basıyoruz.
wol_error.gif
resim113ni.jpg

12_kayıt türünü seçip (ben en genel olanı, WMV yi seçtim) ileri diyoruz!
wol_error.gif
resim122pp.jpg

13_burda değiştirmemiz gereken bi ayar yok, direk ileri diyip atlıyoruz.
wol_error.gif
resim134tu.jpg

14_burda video boyutunu yani seçiyoruz. 1) de en büyük tam ekran olarak kaydederiz
2) de ise daha küçük boyutta kaydederiz
(görüntünün büyük veya küçük olması ile sorununuz yoksa bu secenekte görüntü daha kaliteli olur).
ben 1) deki boyutu secerek devam ediyorum.

wol_error.gif
resim144um.jpg

15_bu bölümde hiçbişi değiştirmeden devam diyoruz!

ama meraklılar için şunarı söyleyebilirim;
_image pitch, programın orjinalinden verilen bir çeşit image filedır bu dosyaya göre düzenlenir çalışma.
_embed video into html, videoyu html formatındaki internet sayfasna aktarmamızı sağlar
_watermark, profesyoneller içindir, görüntünün iç yüksekliğini ayarlar ki program o kadar kaliteli değildir
_scorm özelliği vidyoyu konu anlatımı için paketlemeye yarar ama ben de hiç kullanmadığım için fala bişi söyleyemiyeceğim

wol_error.gif
resim158du.jpg

16_rename diyerek dosyaya istediğimiz ismi verip ileri diyerek devam ediyoruz...

wol_error.gif
resim165hu.jpg

17_çalışmayı kaydedeceğimiz yeri browse ile tayin edip, dosyanın adını da istersek yeniden değiştirip son diyerek çalışmayı nihayetlendiriyoruz arkadaşlar.
wol_error.gif
resim17son1lp.jpg

Download :
http://www.techsmith.com/download/camtasia/

Geri