17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 500 gr. elma
- 1 paket milföy hamuru
- 1 çay kaşığı tarçın
- 100 gr. ceviz
- 50 gr. tereyağı
- 100 gr. pudra şekeri
- Galeta unu
Süre:45 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Soyulmuş ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin. Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin.
Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın. Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin. Sıcak olarak servise sunun.
- 500 gr. elma
- 1 paket milföy hamuru
- 1 çay kaşığı tarçın
- 100 gr. ceviz
- 50 gr. tereyağı
- 100 gr. pudra şekeri
- Galeta unu
Süre:45 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Soyulmuş ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin. Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin.
Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın. Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin. Sıcak olarak servise sunun.