Erik Marmelatlı Bohçalar

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 125 gr. margarin
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Vanillya
- Tuz
- 1 yumurta sarısı
- 200 gr. süzme yoğurt
- 1 limon kabuğu rendesi
- 125 gr. un
- 100 gr. galeta unu
- 100 gr. erik marmelatı
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Süre:60 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
50 gr. yağı şekerin yarısını, vanilya ve bir tutam tuz ile iyice çırpın. Yumurta sarısı, süzme yoğurt ve limon kabuğu rendesi ile karıştırın. Unu eleyerek ekleyin ve yoğurun. Hamuru buzdolabında 1 saat bekletin.

Kalan yağı eritin, kalan toz şeker ve galeta ununu yağda kavurun. Hamuru unlanmış tezgahta 3 mm. inceliğinde açın. Kalıp veya bardakla 8 cm. çapında daireler kesin. Her birinin ortasına yarım tatlı kaşığı marmelat koyun ve yarım daire şeklinde kapatın. Kenarlarının iyice yapışması için una bulanmış bir çatalla bastırın.

Artan hamur parçalarını tekrar yoğurup açın ve aynı şekilde kesin. Büyük bir tencerede bolca su kaynatın, bohçaların önce yarısını, sonra diğer yarısını kısık ateşte 10'ar dakika pişirin. Delikli kepçe ile sudan çıkarın, kavrulmuş galeta ununa bulayın ve üzerine pudra şekeri serpin.
 
Geri
Üst