Etli Nohut Yemeği Tarifi

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o3173]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • 2 su bardağı nohut
  • 300 – 400 gr kuşbaşı et
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Kuşbaşı doğranmış et, su ve yağ eklenmeden kendi suyunda pişmeye bırakılır, suyunu çektiğinde üstüne sıcak su eklenir ve yumuşayana kadar güzelce pişirilir. Başka bir tencerede ise akşamdan tuzlu suda beklettiğimiz nohutlar kaynatılır. İyice yumuşadığından emin olduktan sonra suyu süzülür. Soğan piyazlık doğranır ve sıvı yağda sotelenir. Devamında salçası eklenir ve pişen nohutlar, etler bu tencereye katılır. Üstünden 2-3 parmak taşacak kadar sıcak su konulur karıştırılır.(nohutlar tuzlu suda bekletildiği için ayrıca tuz eklemenize hiç gerek yok) Arzuya göre baharat eklenebilir. Bu şekilde fazla kaynatmanıza gerek yok ancak gene de etlerin ve nohutun tam pişmiş olması gerekir ona göre kaynama süresini ayarlayabilirsiniz. Afiyet Olsun…
[attachment=o3174]
 
Geri
Üst