3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
[attachment=o3173]
Kuşbaşı doğranmış et, su ve yağ eklenmeden kendi suyunda pişmeye bırakılır, suyunu çektiğinde üstüne sıcak su eklenir ve yumuşayana kadar güzelce pişirilir. Başka bir tencerede ise akşamdan tuzlu suda beklettiğimiz nohutlar kaynatılır. İyice yumuşadığından emin olduktan sonra suyu süzülür. Soğan piyazlık doğranır ve sıvı yağda sotelenir. Devamında salçası eklenir ve pişen nohutlar, etler bu tencereye katılır. Üstünden 2-3 parmak taşacak kadar sıcak su konulur karıştırılır.(nohutlar tuzlu suda bekletildiği için ayrıca tuz eklemenize hiç gerek yok) Arzuya göre baharat eklenebilir. Bu şekilde fazla kaynatmanıza gerek yok ancak gene de etlerin ve nohutun tam pişmiş olması gerekir ona göre kaynama süresini ayarlayabilirsiniz. Afiyet Olsun…
[attachment=o3174]

- 2 su bardağı nohut
- 300 – 400 gr kuşbaşı et
- 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ

Kuşbaşı doğranmış et, su ve yağ eklenmeden kendi suyunda pişmeye bırakılır, suyunu çektiğinde üstüne sıcak su eklenir ve yumuşayana kadar güzelce pişirilir. Başka bir tencerede ise akşamdan tuzlu suda beklettiğimiz nohutlar kaynatılır. İyice yumuşadığından emin olduktan sonra suyu süzülür. Soğan piyazlık doğranır ve sıvı yağda sotelenir. Devamında salçası eklenir ve pişen nohutlar, etler bu tencereye katılır. Üstünden 2-3 parmak taşacak kadar sıcak su konulur karıştırılır.(nohutlar tuzlu suda bekletildiği için ayrıca tuz eklemenize hiç gerek yok) Arzuya göre baharat eklenebilir. Bu şekilde fazla kaynatmanıza gerek yok ancak gene de etlerin ve nohutun tam pişmiş olması gerekir ona göre kaynama süresini ayarlayabilirsiniz. Afiyet Olsun…
[attachment=o3174]