Facebook.com Mail Adresleri Tehlike Saçıyor!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
Merhabalar,

Bu güvenlik makalemizde FaCeBooK.com mail adreslerinden gelen maillere neden dikkat etmemiz gerektiğini göstereceğim.

Bildiğiniz gibi isteyen her Facebook kullanıcısı gerekli doğrulamaları yaptıktan sonra kendine bir kullanıcı adı alabiliyor. Ancak her kullanıcı adı da Facebook.com/merthicyilmaz şeklinde masum bir biçimde olmayabiliyor.

Örnek olarak gösterelim. Bu resimde kendime bir kullanıcı adı alıyorum ama değişik bir şekilde. [COLOR=#000000]www.facebook.com/kullanici.destek[/COLOR]. Peki ben bu kullanıcı adını alınca ne mi olacak ? Otomatik olarak bana kullanici.destek@facebook.com adında bir mail adresi verilecek.

Ama bazen bu mail adresine gerek duymadan bile hesabınız hacklenebilir. Öncelikle mail adresi kullanmadan nasıl hacklenebildiğini anlatalım sonra da mail adresi kullanarak hacklenebilmeyi anlatırız
smile.gif

Ben Hesap İsmimi değiştiriyorum. Hesap İsmimi Yardım Merkez yapıyorum.

2_583.jpg

Şimdi birisine mesaj gönderelim (Mesaj gönderilen hesap benim bir arkadaşımdır sadece resim almak için)

3_499.jpg

4_399.jpg

Eğer cevap olarak siz hackerın istediği şeyleri yazarsanız hacklenmiş olursunuz!

Peki bundan nasıl korunuruz!

*Hiç bir Facebook yöneticisi sizden giriş E-Postanızı ve şifrenizi istemez.
*Hiç kimseye şifrenizi vermeyiniz.
*Antivirüs yazılımınızı güncel tutunuz.
*Tanımadığınız kişilerden ve güvenmediğiniz sitelerden dosya indirmeyiniz.

FaCeBooK.com kullanarak hackleme

Bu yöntemde ise Facebook mesaj gönder kısmından direk kurbanın mail adresine mail atılır. Gene benzer yöntemdir ama mail adresi FaCeBooK.com şeklinde olduğundan kişilere daha inandırıcı gelebilir

5_339.jpg

6_264.jpg

Gördüğünüz gibi sanki bir Facebook yetkilisinden gelmiş gibi.

Peki bundan nasıl korunuruz!

*Hiç bir Facebook yöneticisi sizden giriş E-Postanızı ve şifrenizi istemez.
*Hiç kimseye şifrenizi vermeyiniz.
*Antivirüs yazılımınızı güncel tutunuz.
*Tanımadığınız kişilerden ve güvenmediğiniz sitelerden dosya indirmeyiniz.
*Facebookda işlem yaparken adres çubuğunda [COLOR=#000000]www.facebook.com[/COLOR] yazdığından emin olun.

Geri