Final

4
EXE RANK

Faik Küçükali

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Faik Küçükali
Konya'da bugün tarih yazılacak. Spor Toto Türkiye Kupası'nda hiç şampiyonluğu bulunmayan Banvit ile Beşiktaş Milangaz, bir ilke imza atmak için ter dökecek.

Kupa her zaman sürprizlere gebedir. Belki çeyrek final başlamadan önce bu iki takımı kimse finalde görmeyi beklemiyordu. Nitekim ilk gün Banvit, Tofaş’ı, Beşiktaş da Aliağa’yı kılpayı geçerken neredeyse eleniyorlardı. Ama yarı finalde Efes ve Galatasaray gibi iki Euroleague takımını yenerek bileklerinin hakkıyla kupanın birer kulbundan yakaladılar.

Sakatlıklara rağmen güçlüler

Ergin Ataman’ın da söylediği gibi kendileri de kupa başlamadan çok umutlu değillerdi. Can Akın, Erceg ve Kemp sakattı. 3 yabancı kuralı nedeniyle yerli rotasyonunda fazlasıyla sorun yaşıyorlardı. Ama Arroyo, Hawkins, Mensah, Morrison gibi çok üst düzey yabancılara sahipler. Bugün Erceg ya da Kemp’ten birinden faydalanacaklarını düşünüyorum. Yerliler de Ersin, Serhat ve Barış çok önemli katkı yapıyor. Sorunlu olsalar da kağıt üstünde büyük bir güçler.

Banvit’in silahı takım oyunu

Banvit ise Türkiye’nin belki de en derin kadrosuna sahip takımı. Coach Orhun Ene de bu 12 kişiyi çok iyi kullanıyor, süreleri muazzam dağıtıyor ve her oyuncudan maksimum verim almayı başarıyor. Dikkat ederseniz bu yıl hemen hemen hiçbir maçta hiçbir oyuncu 20’li sayılara ulaşamadı. Pas ve skor dağılımı adil. İşin hamallık yönünü de hepsi paylaşıyor. Bu da onların başarısındaki en kilit nokta. Sonuçta favorisi olmayan bir final. Son topa kadar şampiyonun belli olmayacağı, kaliteli bir maç izleyeceğimizi tahmin ediyorum. İki takıma da başarılar diliyorum.

Salon: Selçuklu (Konya)

Saat: 15.00

Yayın: Sports TV

Geri