Fındıklı Milföy Baklavas

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 20 adet milföy hamuru
- 5 yemek kaşığı fındık
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı)
- Şerbeti İçin
- 2 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 1/2 limon

Süre:45 dk - 20 Kişilik
Yapılışı
Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın. Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun, rulonun birleşeceği uca fırça yardımıyla yumurtanın beyazından sürün ve rulo yapın.

Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin, fırın tepsisine dizin. Tepsideki milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün, 230 - 250 derecede üstü kızarana kadar pişirin.

Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerle suyu kaynatın, ocaktan almadan az önce içine 1/2 limonu sıkın. Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.

Fırından çıkan sıcak milföyler biraz soğuduktan sonra, ocaktan yeni aldığınız sıcak soğuyan şerbeti dökün.
 
Geri
Üst