17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı margarin
- 3 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1,5 su bardağı sıvıyağ
- Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1/4 limon
Süre:40 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Tencereye bir buçuk bardak suyu alıp kaynatın. İçine margarini ekleyin. Margarin eriyene dek kaynatmaya devam edin. Margarin eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardağı unu ilave edip hızla karıştırın. Sürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama gelmesini sağlayın. Kaşık hamurun içinde zor dönmeye başladığında hamuru ateşten alın ve soğutun. İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğurun.
Hamuru krema torbasına azar azar doldurup ılık sıvı yağın içine istediğimiz şekilde sıkın. Ateşin altını açıp hamurları arkalı önlü kızartın. Şerbeti için suyu, şekeri ve limonu kaynatın. Şerbet yoğun bir kıvama geldiğinde ateşten alın.
Hamurları yağdan çıkarır çıkarmaz önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbete atın. Şerbeti emmiş olan tatlıları hemen servis tabağına alın.
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı margarin
- 3 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1,5 su bardağı sıvıyağ
- Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1/4 limon
Süre:40 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Tencereye bir buçuk bardak suyu alıp kaynatın. İçine margarini ekleyin. Margarin eriyene dek kaynatmaya devam edin. Margarin eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardağı unu ilave edip hızla karıştırın. Sürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama gelmesini sağlayın. Kaşık hamurun içinde zor dönmeye başladığında hamuru ateşten alın ve soğutun. İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğurun.
Hamuru krema torbasına azar azar doldurup ılık sıvı yağın içine istediğimiz şekilde sıkın. Ateşin altını açıp hamurları arkalı önlü kızartın. Şerbeti için suyu, şekeri ve limonu kaynatın. Şerbet yoğun bir kıvama geldiğinde ateşten alın.
Hamurları yağdan çıkarır çıkarmaz önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbete atın. Şerbeti emmiş olan tatlıları hemen servis tabağına alın.