Formmail Nasıl Yapılır? (Açıklamalı Anlatım)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
İlk önce dosyayı verim.

Formmail.php

Dosya zip formatında.Açıp FTPye yollayınız.

Bu dosyanın içinde "siteniz.com" gecen bölgeleri kendinize göre editleyin.Başka birşey yapmanıza gerek yok.

Şimdi örnek olarak bir form gösterelim

Yardim.html

Sayfamızın Kodları:

Kod:

<form name="form1" method="post" action="formmail.php"> <input type="hidden" name="recipient" value="mail@mail.com"> <input type="hidden" name="subject" value="Mail konusu"> <p align="center" class="style2">Adınız Soyadınız:<br> <input type="text" name="Ad-Soyad:"><br>E-Mail Adresiniz:<br> <input type="text" name="E-Mail:"> <br> Söz Konusu Modül Blok veya Tema Adı:<br> <input type="text" name="Modul Tema Blok Adı:"> <br> <span class="style2">Versiyonu:</span><br> <input type="text" name="Versiyonu:"> </p> <p align="center" class="style2"> <input type="checkbox" name="checkbox" value="Çalışmamış"> Çalıştıramadım<br> <input type="checkbox" name="checkbox" value="Hata Var!!"> Hata Var</p> <p align="center"> <input name="Gönder" type="submit" id="Gönder" value="Gönder"> <input name="Temizle" type="reset" id="Temizle" value="Temizle"> </p> </form>
Formunuzu kendinize göre hazırlamanız yeterli.Bunu herhangi bir WYSIWYG Editörle yapabilirsiniz.(Dreamweaver veya Frontpage olabilir.) yapmanız gereken tek şey:

Kod:

<form name="form1" method="post" action="formmail.php"> <input type="hidden" name="recipient" value="mail@mail.com"> <input type="hidden" name="subject" value="Mail konusu">
bu kodu kesinlikle yerleştirmek.Peki ne demek bu kod??

Daha önceden FTP hesabınıza attıgınız formmail.php dosyasını kullanarak "mail@mail.com" adlı mail hesabınıza "Mail konusu" konulu bir mail yolla.Önemli olan mantıgı kavramak.

İyi Çalışmalar.

Geri