GTP De Evet Dedi

0
EXE RANK

RedCpb*Frt

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
RedCpb*Frt
Saadet Partisi ve BBP'den sonra bir siyasi parti daha 12 Eylül'deki Anayasa değişiklik paketinin referandum oylamasında "evet" oyu kullanacağını açıkladı. Hem de 1000 kişilik genç bir grupla referandum çıkarması yapılacak.

Genel Başkanlığını Tuna Bekleviç'in yaptığı Güçlü Türkiye Partisi (GTP) de refrandumda anayasa paketine evet diyecek. Bugün bir açıklama yapan GTP Genel Başkanı Tuna Bekleviç, "Türkiye’nin demokratları olarak 12 Eylül’de sandığa gidip 'Evet' diyeceğiz." dedi.

"1000 GENÇ YOLLARA DÜŞÜYOR"

Haber 7'ye açıklama yapan Tuna Bekleviç, bir süreden beri parti olarak sessiz kaldıklarını ama önümüzdeki donem referandum calismalari basta olmak uzere tekrar harekete geçeceklerini söyledi. Yaklaşık bin kişilik genç ile ülke çapında büyük bir referandum kampanyası başlayacaklarını belirten Tuna Bekleviç, 1982 anayasasının Türkiye'yi geleceğe hazırlayamacağını söyledi.

gtp.jpg
GTP Genel Başkanı Bekleviç, "Çünkü bu anayasa bir toplumsal uzlaşı belgesi değil, devleti “efendi” halkı “kul” gören ve sadece kendisini koruyan bir yaklaşım ile demokratikleşme surecinde ayak bağı haline gelmiştir. Mükemmel ve tüm beklentilerimize cevap veren bir anayasa değişikliği paketi olmasa bile; zerre kadar demokratikleşme ve tarafsız bir adalet yönünde ilerleme vadeden tüm değişiklikler desteklenmelidir. Biz de Türkiye’nin demokratları olarak 12 Eylül’de sandığa gidip “Evet” diyeceğiz." şeklinde konuştı.

Bekleviç anasaya paketine neden evet diyeceklerini ise maddeler halinde şöyle sıraladı:

"- 21. yüzyılda Türkiye'nin modern ve demokratik bir yapıya kavuşmasına en önemli ayak bağı olan darbe ürünü bir anayasanın yasakçı hüviyetinin azaltılarak sivilleşmesi yönünde atılan her türlü adımı desteklemek adına “Evet” diyeceğiz.

- Darbe ürünü anayasanın sivilleşmesi yolunun açılması ve darbe izlerinin silinmesi adına “Evet” diyeceğiz.

- Militarizmin duvarından bir taş alıp sivil demokrasinin yolunu inşa edebilmek için “Evet” diyeceğiz.

- Darbeleri önceden haber alabilmek ve halk adına halka rağmenci despotizmi zamanında farkedip yargılayabilmek için “Evet” diyeceğiz.

- Devlet merkezli değil, millet merkezli bir sürecin yolunun açılması “Evet” diyeceğiz.

- Rejim üzerinden değil, hukuk üzerinden adalet bulabilmek için “Evet” diyeceğiz.

- Modern ve gelişmiş toplumlar için vazgeçilemez olan temel hak ve özgürlükleri hala bize çok gören zihniyetin inadına “Evet” diyeceğiz.

-Türkiye’nin bütünlüğü ve Avrupa Birliği üyeliği için “Evet” diyeceğiz.

- Adalet duygusunu kaybetmiş milletlerin sonu anarşi ve kaostur. Yargıdaki ideolojik ve elitist bakış açısının kırılması, adli mekanizmadaki kast sisteminin değiştirilmesi, prestijini tamamen kaybeden bir yargı yerine herkese adalet dağıtabilecek ve itibar sahibi bir yargı için “Evet” diyeceğiz.

Biz netice olarak millet iradesinin her türlü konuda hakim kılınmasını ve 21. yüzyılın gerektirdiği asgari standartlarda bir anayasaya kavuşma yolunda atılan adımları desteklemek için referandumda “EVET” oyu kullanacağız."

Geri