17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1 paket güllaç yufkası
- 2,5 lt. süt
- 750 gr. tozşeker
- 1 paket şekerli vanilin
- Nar taneleri
- Dövülmüş antep fıstığı
Süre:30 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Süt ve şekeri kaynatın. Vanilini ekleyip ılıtın. İsterseniz biraz gülsuyu da ilave edebilirsiniz. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin.
Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın.
Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş antepfıstığı ile süsleyin.
- 1 paket güllaç yufkası
- 2,5 lt. süt
- 750 gr. tozşeker
- 1 paket şekerli vanilin
- Nar taneleri
- Dövülmüş antep fıstığı
Süre:30 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Süt ve şekeri kaynatın. Vanilini ekleyip ılıtın. İsterseniz biraz gülsuyu da ilave edebilirsiniz. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin.
Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın.
Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş antepfıstığı ile süsleyin.