Güllaç

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1 paket güllaç yufkası
- 2,5 lt. süt
- 750 gr. tozşeker
- 1 paket şekerli vanilin
- Nar taneleri
- Dövülmüş antep fıstığı

Süre:30 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Süt ve şekeri kaynatın. Vanilini ekleyip ılıtın. İsterseniz biraz gülsuyu da ilave edebilirsiniz. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin.

Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın.

Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş antepfıstığı ile süsleyin.
 
Geri
Üst