Hastayım Gelemiyorum

3
EXE RANK

serkanbjk

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
serkanbjk
”Hastayım Gelemiyorum”(İşte işyeri yalanları)

Pek çok insan işe gitmemek için bahane uydurur. İşte en sık kullanılanları ve bunları uygularken yapmanız gerekenler...

Kendinize karşı dürüst olun ve siz de itiraf edin; hastalık bahanesi uydurup ta işe gitmemişliğiniz kesinlikle vardır. Ancak kariyer uzmanı Judi James uyarıyor: bu durum ip cambazlığına benzer. İşte en çok kullanılan bahaneler ve tavsiyeler:

1. Çok kötü soğuk algınlığım var. Eğer doğru bir performans sergilerseniz çok iyi bir bahanedir. Örneğin iki gün önceden baş ağrılarınız başlamalıdır. Ayrıca biri size telefon açtığınızda unutmayın ki kimse telefona çıkamayacak kadar hasta olamaz.

2. Grip oldum. Gripte aşırı yorgunluk, kaslarda ağrı olur. Ayrıca semptomlar birden ortaya çıkarak üç gün sürebilir. Biri sizi aradığında nezle bir sesle konuşmak gerçekten çok zordur.

3. Cehennemden gelen baş ağrısı. Yapılan bir araştırmaya göre migren patronların %77’si tarafından kabul edilebilir bir gerekçe.

4. Besin zehirlenmesi. Burada önemli olan mikrobun 24 saatlik bir etkisinin olup olmadığına dair ikna edebilmek. Ve mümkün olduğunca detaylı açıklama yapın.

5. Çocuğum hasta. Genellikle işverenler bu sebepten dolayı çalışanlarına izin verir. Ancak dikkat edin telefonlara çocuğunuz bakmasın.

6. Yakın birinin ölümü. İnanılır gibi gelmese de bu en çok kullanılan bahanelerden birisidir.

7. Evde mahsur kalmak. Gaz kaçağı var, bulaşık makinesinin suyu mutfağı batırdı, borular patladı ya da çatı da delik var. Bu kadar yalan sizi sadece güvenilmez kılar.

8. Trafik felç oldu. Burada unutulmaması gereken sizin bölgenin hava şartlarından dolayı ya da başka sebeplerden dolayı trafiği bahane etmek için bölgenizi iyi bilin.

9. Tropikal konular. Tatilden döndükten sonra oradan mikrop kaptığınızı söyleyebilirsiniz ancak bunun sıtma gibi çok ciddi bir hastalık olmamamsı gerekir.

10. Yanlış pantolon, yanlış gün. Bu şöyle bir bahane, patronu arayıp bugünün Pazar olduğunu düşündüğümden gelemeyeceğim.

Geri