Herkes Daum olursa!

2
EXE RANK

LeqaL` <3

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
LeqaL` <3

18_261992_12FAN3DAUM-B-Y423w.jpg

Christoph Daum’un başarı reçetesi kendisi. Hazırlıkların İstanbul etabının tamamlanması dolayısıyla dün basının karşısına çıkan tecrübeli teknik adam, şampiyonluğu belirleyecek unsurun takımın karakteri olduğunu dile getirerek, “Bende olan hırsı, zevki, heyecanı, coşkuyu tüm kulübe yansıtmak istiyorum. Fenerbahçe’nin her zamanki gücü birlik ve beraberliktir. Bunu bir daha yaratacağız” diye konuştu.
‘En büyüklerden birisi’
Fenerbahçe’nin hedefinin her zaman şampiyonluk olduğunu vurgulayan Daum, şunları söyledi: “Şampiyonluk hedefi için geldim, şampiyonluğa oynamak istiyorum. Fenerbahçe, benim için dünyanın en büyük kulüplerinden biri. Kulübün inanılmaz imkanları var ve ben, bunları kullanmak istiyorum. Köln’e giderken sözleşmeme, tek taraflı fesih maddesini koydurdum. Eğer Real Madrid, M.United, Fenerbahçe gibi bir kulübe giderseniz, böyle bir maddeye gerek yok.”

‘Yenilikler getireceğiz’
Dünya futbolundaki yenilikleri Fenerbahçe’ye getireceklerini ifade eden Alman hoca, “Antrenman metodlarında, dünya futbolundaki yenilikleri kullanıyoruz. Sporcunun beslenmesi konusunda da yenilikleri takip ediyoruz. Maç analizi, futbolcunun taktiksel eğitimi anlamındna yeni bir sistem getireceğiz. Oyuncumuzu ve rakipleri gözetleme sistemini yerleştireceğiz. Mutlaka birkaç transfer yapmamız gerekiyor. Herhangi bir transfer istemiyoruz. Tam bizim düşüncelerimize uygun transferler olacak. Aykut Kocaman ile iyi bir iletişim içinde çalışıyor, aynı isimleri konuşuyoruz. Sezon başlangıcı çok önemli ama ağustosun sonuna kadar zamanımız var. Kocaman ile yedek kulübesinde olup olmayacağını konuşmadık. Ancak yan yana olsak da, olmasak da biz zaten beraberiz” dedi. Daum, ilk maçın Denizli ile olması konusunda, “İlk yılımda Denizli’de şampiyonluğu aldık, diğerini ise unuttum. Şampiyonluğu kaybettiğimiz maçta haksızlıklar yaşandı. Niye haksızlık? Takım çok iyi çalışmıştı. O sezon Galatasaray’ı 3 kez yendi. Takım bunu hak etmemişti. Şimdi ilk Denizli maçından galibiyetle ayrılmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Güiza’ya ulaşamıyorum’
İspanya’da tatil yapan Güiza’nın takıma ne zaman katılacağı konusundaki soruya, “Ona ulaşmak istiyoruz. Ama bir tarih vermek istemiyorum. Yoksa ikinci turu ceza olacaktır” yanıtını veren Daum, “Ulaşamadınız mı?” sorusu üzerine, “Hayır, konuşamadım. Kendisine bir tarih verildi ama hatırlamıyorum” diyerek konuyu kapattı.

Carlos çok mutlu etti
Roberto Carlos ve Emre’nin hazırlık çalışmalarındaki performanslarından övgüyle söz eden tecrübeli hoca, şunları söyledi: “Carlos’u böyle görmek benim için çok büyük mutluluk. Bu yaşta, bu hırsla işini yapan örnek bir oyuncu. Emre, sürekli takım arkadaşlarıyla konuşuyor. Liderlik konusunda bir adım öne geçti. Vederson koşularda hep ön sıralarda. Deniz ve Selçuk zaten önde koşuyordu. Aynısını Kazım için de söyleyebilirim. Gökhan’ı biliyoruz. Her zaman her şeyi vermeye hazır.”

Aile arasında çözdük
Kazım ile Gökhan Gönül arasında yaşanan kavgaya Daum yorumu: “İki oyuncu arasındaki sorunu idman sonrasında hemen aile arasında çözdük. Hiçbir sorun yok. Böyle bir şeyin bir daha da olmaması gerekiyor.”

Topuz’un sakatlığı üzdü
Mehmet Topuz’un sakatlığının kendisini çok üzdüğünü ifade eden Daum, “Ancak sağlık bölümümüz çok iyi işler yapıyor. Mehmet’i bir an önce sağlıklı bir şekilde sahalarda göreceğiz. Topuz, benim ve takım için çok değerli bir oyuncu” derken, sakatlığın ciddi olup olmadığı sorusuna, “Her şeyi ciddiye alıyoruz. Ciddiye almazsak, ufak bir şeyden daha büyük bir sakatlık doğabilir. Kasığında alt sıradan bir sakatlık var. Kamptaki ilk maça yetişmeyebilir” yanıtını verdi.

Volkan, Türkiye’de 1 numara
Yıllar önce söylediği, “Kalede Volkan’ı gördüğümde dehşete kapılıyorum” sözlerinin hatırlatılması üzerine tecrübeli hoca, “O zaman gördüğüm şeydi. Böyle bir söz kullanmıştım ama şimdi düşüncelerim değişti. Bugün, Volkan’a karşı böyle birşey söylemem mümkün değil. Volkan, Türkiye’nin 1 numarası. Çok tecrübeli bir kaleci. Son yıllarda müthiş bir gelişme kaydetti” diye konuştu.

Yusuf Dursun

Geri