20
EXE RANK
`korkunc` `FENA`
Fexe Kullanıcısı

Hobi deyip geçmeyelim.
Hobi, hayatımızda yapmak zorunda olmadığımız ama yapmaktan büyük keyif aldığımız uğraşılardır. Bu uğraşıları edinmek, hayata daha sıkı sarılmak adına atılabilecek en önemli adımlardan biridir.
Hobileriniz ile birlikte hayat yoluna devam ederseniz, bir süre sonra dönüp arkanıza baktığınızda geride kalan hayatınızın monotonluğunu fark edersiniz. Hobiler sayesinde yaşamınızın renklendiğini, yeni amaçlar kazandığını görürsünüz.
Hobi edinmek, hayatın her döneminde, yaşam kalitesini artırmak ve stresten uzaklaşmak adına gereklidir. Size yüklediği pozitif duygular sayesinde hayata daha hoş bir pencereden bakmaya başlarsınız. Hobileriniz beyninizi meşgul ederek sizi olumsuz düşüncelerden arındırır ve depresyondan uzak tutar. Elinizde fırçanızla rengarenk boyalar arasında gezinirken bütün sorunlarınızı unutursunuz. Şişlerinizle örgü örerken, isteseniz de aklınızı can sıkıcı şeylere takamazsınız.
Pek çok insan mesleğinde kendini ifade edemez, ruhuyla bağdaşmaz mesleği, ama bir şekilde, kimi zaman çok zor da olsa, yürütmek zorundadır. İşte bu noktada hobiler devreye girer, kendini çok daha iyi ifade edebileceği bir başka yol sunar insana. Üstelik bunu yaparken bir zorunluluk, süreklilik, başarı, sınav, terfi beklentisi, yarışma dayatmaz size. Siz istediğiniz zaman, istediğiniz sürece vakit ayırırsınız hobilerinize.
Hobi edinmek, insanın kendisine yapabileceği sayılı iyiliklerden birisidir. Hayatınızı sürdürmek için değişik amaçlar kazanmış olursunuz böylelikle. Traking yaparken attığınız her adım, gezip gördüğünüz her manzara, ürettiğiniz her obje, çektiğiniz her fotoğraf, koleksiyonunuza eklediğiniz her yeni parça, kendinize, hayatınıza kattığınız bir artıdır. Dersiniz ki "bu resmi ben yaptım", "bu giysiyi ben diktim", "bu yazıları ben yazdım". Kendinize olan güveniniz tazelenir. Ortaya çıkardığınız eserleri seyretmek, onları sevdiklerinize hediye etmek, arkadaşlarınıza en güzel besteleri enstrümanınızla çalmak, ne büyük mutluluktur.
Hobi din, dil, ırk, yaş, cinsiyet tanımaz. Herkesin mutlaka bir hobisi vardır aslında. Az yada çok farketmez, ama her insanın kendi derinliklerinde bir takım yetenekleri, hayal güçleri, ilgi alanları mevcuttur. Kimi insanlar bu özelliklerini bilinç altında yaşarlar, kimileri ise bunları keşfetmiştir ve özgürce hayatın içine taşırlar. Stresin alıp başını yürüdüğü yaşam koşullarında ilgi çekici ve daha mutlu bir hayata kavuştururlar kendilerini.
E o zaman ne duruyoruz?
Haydi, kendi iç dünyamızı etraflıca sorgulayalım şimdi. Gizli derinliklerimize uzanmak için bir şans verelim kendimize. Belki bir değil, çok daha fazla merak, yetenek, ilgi alanı keşfederiz içimizde.
Ne dersiniz? Borçlu değil miyiz bunu kendimize?