"İnönü'de görecekler.."

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
-k1nq`LioN*

k142_rustu_elisareti01.jpg

[h=1]"İnönü'de görecekler.."
[/h]İngiltere'de çağ dışı bir futbolla karşılaştıklarını belirten Rüştü Reçber, İnönü'deki rövanşın şifrelerini verdi..

Avrupa Ligi'nde Stoke City'ye 2-1 yenilen Beşiktaş hakeme öfkeli. Sivok, Crocuh'a dokununca rakibe penaltı hediye eden Fransız Gautier'in, Kartal'ın aynı hakkını gasp etmesi büyük tepki çekti.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki temsilcimiz Beşiktaş, İngiltere'de Stoke City'ye 2-1 kaybetti; ancak maçtan çok hakem konuşuldu. Britannia Stadı'nda muhteşem bir futbol ortaya koyan Siyah-Beyazlılar, rakibe değil, Antony Gautier'e kaybetti. Skor 1-1 iken sonlara doğru Peter Crouch ile Tomas Sivok'un ikili mücadelesinde Fransız hakem, penaltı kararı verdi. Gautier ardından rakibin ceza alanında topu elle kestiği pozisyonda Kartal'a aynı şansı tanımaktan kaçındı. 90 dakikanın ardından Stoke City, hakemin yanlı tutumuyla 3 puanın sevincini yaşarken kafilemizde hüznün yanı sıra hırs hakimdi. Gruptaki son müsabakasında Stoke City'yi konuk edecek olan Beşiktaş, şimdiden 14 Aralık'taki rövanşa kilitlendi.

Camianın hislerine tecrübeli file bekçimiz Rüştü Reçber tercüman oldu. Hakemin, sertliğe göz yumduğunu vurgulayan Rüştü, "Resmen kendi ceza sahamızda dayak yedik. Hakem bir tane düdük çalmadı. İngiltere'ye 'futbolun beşiği' diyorlar. Ancak Stoke City'nin oynadığı futbol çağ dışı. Onlara futbolun nasıl oynandığını İnönü Stadı'nda öğreteceğiz." dedi. Ada'da hiç hak etmedikleri bir mağlubiyete uğradıklarına dikkat çeken deneyimli eldiven, "Dünyanın birçok ülkesinde birçok oyuncuya karşı oynadım. Ancak fizik olarak bu kadar agresif bir takım görmedim. Resmen sahanın içinde, özellikle ceza alanında bize dayak attılar. Her yan topta bana ve arkadaşlarıma faul yaptılar. Rakip için fizikli oyunculardan kurulu diyorlar. Ben Danimarkalı, Norveçli futbolculara karşı da kaleyi korudum; ancak Stoke kadar rakibini oyun kuralları dışında sertlikle yıldıran bir oyuncu topluluğu görmedim." ifadelerini kullandı.

Fransız hakem Gautier'in çalmadığı düdüklerle rakibe katkı sağladığının altını çizen Rüştü Reçber şöyle devam etti: "Crouch'un ve diğerlerinin her faullü hareketine müsamahalı davrandı. Rakibe verdiği penaltıda da taraflı olduğunu gösterdi. Sivok'un çekilmesini es geçen hakemin, Crouch kendini bıraktığı anda penaltıya hükmetmesi çok manidar. Takdir haklarını hep ev sahibinden yana kullandı." İngiltere'de çok iyi bir performans sergilediklerini anlatan başarılı kaleci, "Ortaya koyduğumuz futbolla stada gelen bütün taraftarların alkışını aldık. 90 dakika oyunun hakimi bizdik. Hakemin ceza sahamızda bize yapılan faulleri görmezden gelmesi bu kötü skoru doğurdu. Gruptan çıkarız." değerlendirmesinde bulundu.

Tuncay: Beşiktaş oynadı, Stoke sevindi
Beşiktaş-Stoke City maçını Britannia Stadı'nın locasında izleyen Stoke City'nin eski futbolcusu Tuncay Şanlı, Siyah-Beyazlıların futbolunu övdü. Kartal'ın iyi bir futbol ortaya koyduğunu; ancak skor olarak bunun karşılığını alamadığını vurgulayan Bolton'un tecrübeli ismi, "Maçta top ve oyun hakimiyeti tamamen Beşiktaş'taydı. Güzel bir karşılaşma oldu. Klasik bir Stoke City izledik. Uzun ve duran toplarla sonuca gitmeye çalıştılar ve bunda da başarılı oldular. Beşiktaş için üzgünüm. Beşiktaş oynadı, Stoke kazandı. En azından Beşiktaş 1 puanla İstanbul'a dönebilirdi." dedi.

'Bu sonucu hak etmedik'
Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Fahrettin Curoğlu, İngiltere'de iyi oynadıklarını söyledi. Müsabakanın genelinde rakibe üstünlüklerini kabul ettirdiklerine dikkati çeken Curoğlu, "Oyunun genelinde rakibe top göstermedik. Direkten dönen topumuz ve değerlendiremediğimiz pozisyonlarımız var. İyi futbol için sevinçliyiz; ancak kaybettiğimiz için üzgünüz. Oyunun hakkı bu değildi. Penaltı kararı çok ağırdı. Stoke City'den daha iyi bir takımız ve bu gruptan çıkarız. Moralimizi bozmuyoruz." diye konuştu.

Guti para istemezse yollar ayrılacak
Beşiktaş'ta Guti Hernandez dönemi kapanıyor. Yıllık 2,5 milyon Euro kazanan ve sezon sonuna kadar Siyah-Beyazlı kulüpten 2,5 milyon Euro daha alacağı bulunan Guti'nin, garanti alacağını talep etmemesi halinde sözleşmesi hemen feshedilecek. Ancak İspanyol yıldızın geleceğe dönük 2,5 milyon Euro'luk alacağını istemesi halinde yönetim, sürecin kendiliğinden gelişmesini bekleyecek. Siyah-Beyazlı idareciler, "Guti'nin bütün alacakları ödendi. Sadece 700 bin Euro'luk alacağı var. Bir de hak edişleri. Eğer ayrılma durumu olursa o zaman masaya otururuz." ifadelerini kullandı.

Geri