Irmik Tatlısı Yapımı

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o2931]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket şekerli vanilin ya da 2-3 damla vanilya ekstraktı
  • 1 yemek kaşığı margarin
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Tencereye sütü, şekeri, irmiği ekleyip ocağı açın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynayan tatlınızı ocaktan almadan önce vanilya ve margarini ekleyerek hızlıca karıştırın. İsteğe göre küçük kaplara ya da önceden ıslatılmış borcama dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. Birkaç saat dinlendirip servis yapın.
İsteğinize göre üzerine mevsim meyveleri, dondurma koyarak süsleyebilirsiniz. Ben Mandalina Reçeli’ni kullandım.

NOT: Ben küçük tatlı tabaklarına aldım, buzdolabından çıkarınca tabaktan ters çıkararak servis ettim.
 
Geri
Üst