Kaysılı Krep Süzet

1
EXE RANK

-Paranorma[L]

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
4 Nis 2011
Mesajlar
1,157
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
-Paranorma[L]
Kayısılı Krep Süzet Tarifi - Kayısılı Krep Süzet Nasıl Yapılır - Kayısılı Krep Süzet Malzemeleri



Malzemler:

4 adet krep için:

3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Tavayı yağlamak için tereyağı
1 tatlı kaşığı limon ya da portakal kabuğu rendesi

Sos için:

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 kâse taze taze ya da konserve kayısı

Yapılışı:

1- Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Süt, un, tuz ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
2- Akıcı ve pürüzsüz kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatarak 20 dakika dinlendirin. Limon kabuğunu rendeleyip ve hamura katıp karıştırın.
3- 20 cm lik bir tavaya tereyağı koyup eritin ve tava kızınca krep hamurundan bir kepçe kadar dökün.
4- Hamuru kepçenin tersi ile yayın. Altı pişince diğer tarafını çevirin. Pişen krepleri düz bir tabağa üst üste koyun.
5- Sos için tavaya 1 kaşık tereyağı ve 2 yemek kaşığı toz şekeri koyarak kısık ateşte eritin.
6- Çekirdeklerini çıkarıp doğradığınız kayısıları 2-3 dakika kadar soteleyin.
7- Ateşi kısıp krepleri sosun içinde atın, önlü arkalı sosun birazını çektirdikten sonra 4’e katlayıp maşayla çıkarın. Krepleri meyve parçalarıyla süsleyerek servis yapın.
 
Geri
Üst