1
EXE RANK
-Paranorma[L]
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 4 Nis 2011
- Mesajlar
- 1,157
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 29
Kayısılı Krep Süzet Tarifi - Kayısılı Krep Süzet Nasıl Yapılır - Kayısılı Krep Süzet Malzemeleri
Malzemler:
4 adet krep için:
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Tavayı yağlamak için tereyağı
1 tatlı kaşığı limon ya da portakal kabuğu rendesi
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 kâse taze taze ya da konserve kayısı
Yapılışı:
1- Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Süt, un, tuz ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
2- Akıcı ve pürüzsüz kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatarak 20 dakika dinlendirin. Limon kabuğunu rendeleyip ve hamura katıp karıştırın.
3- 20 cm lik bir tavaya tereyağı koyup eritin ve tava kızınca krep hamurundan bir kepçe kadar dökün.
4- Hamuru kepçenin tersi ile yayın. Altı pişince diğer tarafını çevirin. Pişen krepleri düz bir tabağa üst üste koyun.
5- Sos için tavaya 1 kaşık tereyağı ve 2 yemek kaşığı toz şekeri koyarak kısık ateşte eritin.
6- Çekirdeklerini çıkarıp doğradığınız kayısıları 2-3 dakika kadar soteleyin.
7- Ateşi kısıp krepleri sosun içinde atın, önlü arkalı sosun birazını çektirdikten sonra 4’e katlayıp maşayla çıkarın. Krepleri meyve parçalarıyla süsleyerek servis yapın.
Malzemler:
4 adet krep için:
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Tavayı yağlamak için tereyağı
1 tatlı kaşığı limon ya da portakal kabuğu rendesi
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 kâse taze taze ya da konserve kayısı
Yapılışı:
1- Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Süt, un, tuz ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
2- Akıcı ve pürüzsüz kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatarak 20 dakika dinlendirin. Limon kabuğunu rendeleyip ve hamura katıp karıştırın.
3- 20 cm lik bir tavaya tereyağı koyup eritin ve tava kızınca krep hamurundan bir kepçe kadar dökün.
4- Hamuru kepçenin tersi ile yayın. Altı pişince diğer tarafını çevirin. Pişen krepleri düz bir tabağa üst üste koyun.
5- Sos için tavaya 1 kaşık tereyağı ve 2 yemek kaşığı toz şekeri koyarak kısık ateşte eritin.
6- Çekirdeklerini çıkarıp doğradığınız kayısıları 2-3 dakika kadar soteleyin.
7- Ateşi kısıp krepleri sosun içinde atın, önlü arkalı sosun birazını çektirdikten sonra 4’e katlayıp maşayla çıkarın. Krepleri meyve parçalarıyla süsleyerek servis yapın.