4
EXE RANK
Faik Küçükali
Fexe Kullanıcısı
“Ayak içi vuruşlardan başka golü yok. Bana akılda kalan bir golünü söyleyin. Kafa, yarım vole
ve
röveşatası yok. Atabilir ama çok çalışması lazım. Avrupa'da ne yapabilir, bunu düşünmeli”

Galatasaray formasıyla 1987-88 sezonunda 39 kez rakip fileleri havalandırarak ‘Avrupa Gol Kralı’ olan Tanju Çolak’dan çarpıcı sözler... Bir sezonda en çok gol atan futbolcu unvanını hala elinde tutan Çolak, Burak Yılmaz’a uyarılarda bulundu. 30 golle krallıkta zirvede yer alan Burak’ın kendisini aşması gerektiğini belirten Çolak, “Rekorlar kırılmak içindir. 39 golü geçerse en önce ben sevinirim. Ancak şu açıkça ortada. Ayak içi vuruşlardan başka golü yok. Akılda kalan bana bir golünü söyleyin. Daha bir kafa golü, yarım volesi, röveşatası yok. Burak’tan bu performansı yakalamışken tarihe geçecek bir gol bekliyorum. Atabilir mi? Tabii ki atabilir. Ancak çok çalışması lazım” dedi.
Her yer Trabzon değil!
Takım idmanı bittikten sonra Burak’ın kendi başına gol çalışması yapması gerektiğini de vurgulayan Tanju Çolak, “Çalışmazsa olmaz. Her zaman Trabzonspor gibi ona oynayan bir takım bulamaz. Avrupa’da ne yapabilir, bunu düşünmeli. Boyuna rağmen kafa golü olmaması düşündürücü” açıklamasını yaptı.