Kırmızı etlere özel soslar

0
EXE RANK

held4atax

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
21 Mar 2010
Mesajlar
541
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
held4atax
BEŞAMEL SOS
5 Litre
MALZEME
450 gram tereyağ
450 gram un
5 litre süt
125 gram rendelenmiş soğan
2 adet karanfil
1 adet defne yaprağı
YAPILIŞI
Yağ ve un ile derin bir tavada beyaz meyaneyi hazırlayın ve soğumaya bırakın SüteLinklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. dibini tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın
NANELİ SOS
1 Litre
MALZEME
250 gram nane yaprakları
150 gram toz şeker
200 ml su
700 ml sirke
YAPILIŞI
Nane yapraklarını kıyıpLinklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. toz şekerle birlikte bir karıştırma kabına koyun Suyu bir taşım kaynatın Şekerli nane yapraklarının üzerine dökün ve soğumaya bırakın Siraaai ekleyerek hepsini beraber iyice karıştırın
Not: Bu sos sıcak ve soğuk kuzu ve koyun etiyle servis edilebilir
ESPANYOL SOS
Diğer sosların yapımında kullanılır
1 Litre
MALZEME
3 kg küçük kırılmış sığır kemiği
300 gram tereyağ
150 gram havuç
150 gram soğan
1 diş sarımsak
1 bağ maydanoz
200 gram domates salçası
175 gram un
5 litre su
YAPILIŞI
Kemikler yağda kızartılır SoğanLinklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. havuç ve un ilave edilerek pembeleşinçeye kadar kavrulur Salça ve 5 lt su ilave edilir Maydanoz ve sarımsak da konarak 4-5 saat kaynatılır Eksildikçe suyu tamamlanır Süzgeçten süzülür diğer sosların yapımında kullanılır
DEMİ GLACE SOS
Diğer sosların yapımında kullanılır
1/2 Litre
MALZEME
05 lt espanyol sos
½ lt et suyu
100 ml beyaz şarap
YAPILIŞI
Espanyol sos ve et suyu birlikte kaynatılıpLinklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. içine beyaz şarap ilave edilir Servise hazırdır Diger sosların yapımında kullanılır
Not: Beşamel sosLinklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. espanyol sos ve demi glace sos ana soslardır
AVCI SOSU
1 Litre
MALZEME
125 gram tereyağ
200 gram mantar dilimlenmiş
50 gram arpacık soğan ince kıyılmış
250 gram domates
200 ml sek beyaz şarap
1 litre demi glace sos
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Yağı derin bir tavada eritin Mantarları atıp renk aldırmadan biraz sote edin Arpacık soğanları tavaya ilave edin ve 2-3 dk kısık ateşte pişirin Domatesi ve beyaz şarabı ekleyin Tavadaki karışımı yarı yarıya kalıncaya kadar çektirin Demi glace sosu ilave edinve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin Oluşan kefi alın Tuz ve karabiberi ilave edip servise sunun
Not: Bu sos ızgara veya sote etLinklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. kümes hayvanlarının yanında servis edilebilir
ŞATOBRİYAN SOS
1 Litre
MALZEME
50 gram arpacık soğan
50 gram mantar bölünmüş
2 adet defne yaprağı
1 dal fesleğen
200 ml beyaz şarap
1 litre koyulaştırılmış et suyu
100 gram tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çimdik karabiber
YAPILIŞI
İnce kıyılmış arpacık soğanıLinklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. taze fesleğen ve beyaz şarabı derin bir tavaya koyup 2/3’ü kalıncaya kadar çektirin Koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin Oluşan kefi alın İnce bir süzgeçten geçirip süzün Tereyağını katıp karıştırın Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayınız
Not: Bu sos ızgara bonfilenin yanında servis edilebilir
MANTAR SOS
MALZEME
125 gram tereyağ
200 gram mantar dilimlenmiş
1 litre demi glace sos
200 ml beyaz şarap
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Tereyağının 75 gramını bir tavada eritin Mantarları atıp renk almadan biraz sote edin Beyaz şarabı ekleyin ve tavadaki karışımın 2/3’ü kalıncaya kadar çektirin Demi glace sosu ilave edin ve sosu kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar çektirmeye devam edin Oluşan kefi alın ve ateşi söndürün Kalan tereyağını ekleyin ve tuzLinklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. karabiberini ilave edip kontrol ediniz
Not: Bu sos ızgara veya sote sığır etlerinin yanında servis edilebilir
SUBİZ SOSU
1 Litre
MALZEME
750 gram soğan doğranmış
100 gram tereyağ
800 ml beşamel sos
1 çay kaşığı tuz
1 çimdik karabiber
200 ml çiğ krema
YAPILIŞI
Soğanları kaynar suda 2-3 dk haşlayın ve iyice süzün Derin bir tavada tereyağını eritin Soğanları ekleyipLinklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. süzün ve temiz bir kaba boşaltın Tekrar ısıtıp kremayı katıp karıştırın ve servise sunun
Not: Bu sos yumurta yemekleri ve fırında kızartılmış kuzu ve koyun etlerinin yanında verilir
SOĞAN SOSU
1 Litre
MALZEME
50 gram tereyağ
600 gram soğan ince dilimlenmiş
200 ml su
800 ml beşamel sos
100 ml çiğ krema
1 çay kaşığı tuz
1 çimdik karabiber
YAPILIŞI
Derin bir tavada tereyağını ve soğanları ve suyu koyun Üzerini kapatın ve soğanlar yumuşayıpLinklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. tuz ve biberi ekleyip karıştırın
Not: Bu sos çok koyu kıvamda olupLinklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. genellikle fırında kızartılmış koyun etlerinin yanında servis edilir
ŞEYTAN SOSU
1 Litre
MALZEME
50 gram arpacık soğan
2 adet defne yaprağı
25 adet taze çekilmiş karabiber
1 dal taze kekik
100 ml beyaz şarap
200 ml sirke
1 lt demi glace sos
75 gram tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI
Arpacık soğanlarıLinklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. tuzunu ekleyip sosu ateşten alın Toz kırmızıbiber ekleyerek sosu tamamlayın
Not: Bu sos ızgara et ve tavukLinklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. hindi yemeklerinin yanında servis edilebilir
 
Geri
Üst