Kısa Bir Winapi Formu oluşturma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
Buaralar winapiye yoğunlaştım onun üstünden C++ bilgimi genişletmeye çalışıyorum yakın bir zamanda QT Creator e de geçmeyi planlıyorum inşallah.Şimdiye kadar kendime kısaca bir winapi form bloğu(.NET siz) oluşturmaya çalışıyordum.Bir ölçüde başarılı da oldum.Kendimce Winapi yi biraz daha anladım.Şimdi bunu biraz daha kısaltmak istiyorum.Şöyleki:

pencere.h:
Kod:

#ifndef PENCERE_H #define PENCERE_H #include <windows.h> #define Pencere LRESULT CALLBACK P char *baslik; int yatay,dikey,genislik,en; void* PencereBasligi(char *baslik1){baslik=baslik1; } void* PencereBoyutu(int a,int b,int c,int d){yatay=a;dikey=b;genislik=c;en=d;} #define Antlasma case 0x2:PostQuitMessage(0);break;default:return DefWindowProc(A,B,C,D);}return 0; #define PencereOlustur int WINAPI WinMain(HINSTANCE A,HINSTANCE B,LPSTR C,int d){int k,l,m,n; PencereBasligi(baslik); PencereBoyutu(k,l,m,n); HWND E;MSG F;WNDCLASS G={0};G.hInstance=A;G.lpszClassName=baslik;G.lpfnWndProc=P;G.hbrBackground=GetSysColorBrush(COLOR_3DFACE);RegisterClass(&G);CreateWindow(G.lpszClassName,baslik,0xcf0000|WS_VISIBLE,yatay,dikey,genislik,en,0,0,A,0);while(GetMessage(&F,NULL,0,0)){TranslateMessage(&F);DispatchMessage(&F);}return F.wParam;} #endif

Geri