Kuru Meyveli Etimek Tatlısı

19
EXE RANK

By BuRç-X #

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
19,798
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
By BuRç-X #
12 adet tuzsuz etimek
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
6 adet ince kıyılmış kuru kayısı
6 adet ince kıyılmış kuru incir
3 adet ince kıyılmış kuru erik
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı portakal ve limon kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı iri kıyılmış ceviz
2 su bardağı süt
½ su bardağı taze krema
3 yumurta
½ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı muskat rendesi

Sos için:
½ su bardağı krema
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı toz şeker
3 adet ince kıyılmış kayısı
2 çorba kaşığı likör

Fırını 180 C'de ısıtın. 20 cm.lik kare bir fırın kabını yağlayın.
Kuru meyveleri yıkayıp süzün.
Ceviz, portakal ve limon kabuğu rendeleriyle karıştırın.
Fırın kabının dibine kuru meyve harcının yarısını dökün.
Üstüne bir sıra Etimek, tekrar kalan kuru meyve harcını ve en üste tekrar kalan Etimek'leri dizin.
Bir kapta süt ve kremayı kaynatmadan ısıtın.
Yumurta sarılarını ayırıp şeker ve vanilya ile çırpın.
Yumurta karışımına süt ve krema karışımını yedirin.
Hazırladığınız karışımı süzerek fırın kabındaki Etimek'lerin üstüne dökün ve 20 dakika bekletin.
Etimek tatlısını fırında üstü folyo ile kaplı olarak 40 dakika pişirin, folyoyu alıp 10 dakika daha üstü açık olarak pişirip fırından çıkarın.
Sosu hazırlamak için kremayı yoğurt, şeker ve kayısılar ile el mikserinde çırpıp ateşte ısıtın.
Dilerseniz likörü de ekleyip sosu ateşten alın.
Sosu tatlının üstüne dökerek ılık olarak servis yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst